Yılda 300 kadın katledildi

Türkiye’de kadına şiddetin bilançosunu İzmir Barosu açıkladı. Son 1 yılda ülke genelinde 300’den fazla kadın cinayet kurbanı.

Yılda 300 kadın katledildi

İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuriye Kadan, resmi verilere göre Türkiye ‘deki kadın cinayetlerinin son 7 yılda yüzde bin 400 arttığını, son 1 yılda ise öldürülen kadın sayısının 300’ü geçtiğini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında, şiddete yönelik bütüncül politikalar geliştirilmediği için cinayetlerin son bulmayacağını anlatan Kadan, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Türkiye vahşice katledilen Özgecanımız’a ağlarken ardından parçalara bölünerek, bedeni ezilerek öldürülen kadınlarımızın haberleri geldi. Evet, Özgecan Aslan cinayeti sıradan bir olay değildir, toplumsal çürümenin vardığı boyutun bir yansımasıdır. Ülkeyi yönetenlerin yola, taşa, betona yatırım yapması ama insana yatırım yapmamasının karşılığıdır Kadın cinayetlerindeki ve kadına yönelik şiddetteki korkunç artış; bir kişinin annesinin bile diz kapağından tahrik olabileceğini utanmadan söyleyen; hamilelerin sokağa çıkmasının edepsizlik olduğunu ileri süren; 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenmek mümkündür diyen düşüncenin ve kadın üzerinden yürütülen yanlış politikaların bir sonucudur.’ 

Bu tür cinayetlerin, ‘kadın mıdır, kız mıdır’ bakışının topluma enjekte edilmesinin bir ürünü olduğunu ifade eden Kadan, kadınların ne erkeklere ne de mahallenin namusuna emanet olduğunu vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X