Yıldırım Belediyesi bin 255 hayvanı tedavi etti

Sokak hayvanlarına yönelik yoğun bir çalışma yürüttüklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ekiplerimiz, son üç aylık dönemde binin üzerinde yaralı hayvanı tedavi ederek, 200’ün üzerindeki hayvanı sahiplendirdi. Yıldırım’ın sokak

Yıldırım Belediyesi bin 255 hayvanı tedavi etti

İdeal şehir Yıldırım amacı doğrultusunda sosyal alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, hayvanları da unutmuyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü son üç aylık dönemde bin 255 hayvanı tedavi ederken, sokaklardan 976 hayvan topladı ve bunlardan 206’sını da sahiplendirdi. Yaz aylarında sokak hayvanlarının susuzluk çekmemesi için 20’den fazla farklı su kapları konulurken, üç bin plastik su kabı ise muhtarlıklar aracılığı ile vatandaşlara dağıtıldı.

Yıldırım’ın sakini olarak sokak hayvanlarını da gördüklerini dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İbadethanelere kuşlar için yuvalar yapan, kış aylarında aç kalan hayvanlarını doyurmak için vakıflar kuran bir kültürün mirasçılarıyız. Bu da bize bir sorumluluk yüklüyor” diye konuştu.

Her canlı gibi hayvanların da hayat hakkı olduğunu vurgulayan Edebali, “Toplum olarak mutlu bir yaşam sürdürmek istiyorsak; bunun en önemli esaslarından birisi de hayvan sevgisidir. Bizler de yaptığımız çalışmalarla bu hassas konuda farkındalık oluşturuyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X