Yıldırım Belediyesi engellileri unutmadı

Yıldırım Belediyesi tarafından akülü tekerlekli araba kullanan engelli vatandaşlar için ilçenin farklı bölgelerinde şarj istasyonları oluşturdu. Engelliler için düzenlenen dayanışma gecesinde de ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye hediye edildi.

Yıldırım Belediyesi engellileri unutmadı

Yıldırım Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yine örnek hizmetlere imza attı. Ulaşımdan sağlığa, engelli asansörlerinden rampalara kadar birçok uygulamayla ilçedeki ‘engel’leri kaldıran Yıldırım Belediyesi, belediye hizmet binası önünde ve Barış Manço Kültür Merkezi’nde akülü araç şarj istasyonları oluşturdu. 

Bu istasyonlarda engelli vatandaşlar akülü arabalarını rahatlıkla ve ücretsiz olarak şarj edebilecek. Her sağlıklı bireyin aynı zamanda birer engelli adayı olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçe genelindeki akülü araç şarj istasyonlarına kısa süre içeresinde yenilerinin ekleneceğini söyledi.

DOYASIYA EĞLENDİLER

Öte yandan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi’nde Yıldırım Belediyesi tarafından dayanışma gecesi düzenledi. Engelli vatandaşlar ve ailelerinin yanı sıra etkinliğe, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Yıldırım Belediye Başkan yardımcıları ve hayırsever işadamları katıldı. Yıldırımlıların yoğun ilgi gösterdiği gecede ilk olarak sahneye engellilerden oluşan Zedem Engelliler Mehter Takımı çıktı. Sergiledikleri eşsiz gösteri ile salonda coşkuyu artıran mehter takımı, izleyicilerden tam not aldı. Gecenin sonunda ise pop müziğin sevilen ismi Sami sahne alarak şarkılarını engelli çocuklar ile birlikte söyledi. Etkinliğin sonunda ise hayırsever işadamlarına plaket verilirken, 13 engelli vatandaşa da tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X