Yıldırım Belediyesi’nden insan odaklı sosyal projeler

Dayanışma Şehri Yıldırım’da ihtiyaç sahipleriyle maddi durumu iyi olanlar arasında gönül köprüsü kuran Yıldırım Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında örnek uygulamalara imza atıyor.

Yıldırım Belediyesi’nden insan odaklı sosyal projeler

Yıldırım Belediyesi tarafından ‘Yıldırım’da Hayat Paylaşımla Güzel’ sloganıyla hizmetlerini sürdüren Yıldırım Paylaşım Atölyesi, gönüllü bağışçıların eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak mutluluk taşıyor.

Proje kapsamında 2017 yılının ilk 5 ayında 655 kişiye giysi, 150 haneye eşya yardımında bulunuldu. Hayata geçirdiği ‘Yıldırım Sosyal Kart’ uygulamasıyla binlerce ailenin yüzünü güldüren Yıldırım Belediyesi’nde, yine 2017 yılının ilk 5 ayında 4 bin 93 aileye anlaşmalı market zincirlerinde geçerli olan ‘Yıldırım Sosyal Kart’ teslim edilerek destek sağlandı.

Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılan müracaatlarının değerlendirilmesi sonucunda tespit edilen ihtiyaç sahipleri, teslim aldığı kart ile alışverişte dilediği gıda ürünü alabiliyor.

Yönetimde yürüttükleri insan odaklı anlayış ve sosyal projelerle ilçede yaşayanlar arasındaki dayanışma ve paylaşma duygularını pekiştirdiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Paylaşım Atölyesi projemiz ile gelir düzeyi düşük insanlarımızla, maddi durumu iyi olan hemşerilerimiz arasında bir dayanışma köprüsü oluşturduk. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Paylaşım Atölyesi, kısa sürede tüm ihtiyaç sahiplerinin beklentilerine cevap veren yapısıyla örnek işlere imza atıyor. Kardeşlik duyguları içerisinde paylaşmanın özendirilmesi adına Ramazan ayında da tüm Yıldırım ailesini birbirine destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Yardımlaşma ve dayanışma ruhunun yoğun şekilde hissedildiği Ramazan ayında sağlanan desteğin artarak devam edeceğini dile getiren Başkan Edebali, “Hemşerilerimizin dertleri ile dertlenmek ve bunlara bir nebze de olsa derman olabilmek bizim yönetim anlayışımızın temelini teşkil ediyor. Bundan dolayı sosyal belediyeciliği çok önemsiyoruz. ‘Yıldırım Sosyal Kart’ adını verdiğimiz projemizle ihtiyaç sahibi hemşerilerimize anlaşmalı market zincirlerinde dilediğince kullanabilecekleri, her türlü gıda ürününü alabilecekleri bir kart veriyoruz. Özellikle idrak ettiğimiz mübarek Ramazan ayını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın buruk geçirmemeleri için, dayanışmanın ve yardımlaşmanın doruğa ulaştığı bu günlerde kendilerine destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X