Yıldırım Belediyesi’nden organik üretime teşvik

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki kırsal kalkınmanın önünü açacak ‘Arıcılık ve Bal Üretimi’ kursunu tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 39 kursiyere kovan, elbise ve körükten oluşan set dağıttı.

Yıldırım Belediyesi’nden organik üretime teşvik

Yıldırım Belediyesi’nin Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesinde Zeyniler’de ‘Arıcılık ve Bal Üretimi’ kursunu tamamlayan 39 kursiyer sertifikalarını aldı. 

Törene Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Tarım İl Müdür Vekili Mahmut Serdar Kavasoğlu, Tarım İlçe Müdürü Abdurrahman Akbulut, AK Parti Yıldırım İlçe Başkan Vekili Cevdet Uzak, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel, Zeyniler Muhtarı Ahmet Özdemir ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Tören’de, Yıldırım Belediyesi tarafından kursiyerlere, kovan, elbise ve körükten oluşan arıcılık seti dağıtıldı. 

Konuşmasına Fransa’da yaşanan terör saldırılarını kınayarak başlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Biz terör mağduru bir ülkeyiz terörün yaşattığı acıları yakından biliyoruz. Dolayısı ile nerede olursa olsun her türlü terör faaliyetini lanetliyor, bu menfur saldırılarda yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı diliyoruz” dedi.

‘KIRSAL KALKINMAYI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’

Zeyniler köyünün doğal ve tarihi zenginlikleri ile ilçenin en önemli hazinelerinden olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, bölgenin doğal yapısını koruyarak kalkındıracak projeler hazırladıklarını vurguladı.

Yapılan araştırmalar neticesinde Zeyniler’in bitki örtüsü ve iklim yapısının arıcılık için çok elverişli olduğunun tespit edildiğini aktaran Başkan Edebali, “Bizim hizmet anlayışımızda kurs düzenleyip insanların ellerine birer sertifika tutuşturup onları evlerine göndermek yok. Çünkü iş bununla bitmiyor. Biz mahallelerimizin özelliklerine göre üretim eylem planları hazırlıyoruz. Eğitim verdiğimiz insanlarımıza, bu bilgilerini üretime dönüştürecek üretim desteği veriyoruz. Sonraki aşamada ise pazarlama alanında destek sağlayacağız. Zeyniler’de hayata geçirdiğimiz ‘Arıcılık ve Bal Üretimi’ kursumuzu bu kapsamda değerlendiriyoruz. Bu sadece bir başlangıç. İlerleyen dönemlerde proje paydaşlarımızla Zeynilerde’ki çalışmalarımız artarak devam edecek’ diye konuştu.

ZEYNİLERİN YILDIZI PARLAYACAK

Doğasıyla ve tarihiyle Zeynilerin en az Cumalıkızık kadar önemli bir potansiyele sahip olduğunun da altını çizen Başkan Edebali, “Biz zenginliklerimizi doğal ürünlerimiz ve organik pazarımızla destekleyeceğiz. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman Zeyniler, herkesin görmek isteyeceği, Türkiye’nin en önemli doğa cennetlerinden birisi olacak. Biz bu gün bir başlangıç yaptık, devamını Zeyniler köyü sakinlerimizle birlikte getireceğiz” diye konuştu. 

Zeyniler’de kadınların öncülüğünde kurulacak kooperatifle organik üretim hamlesi başlatılacağını da sözlerine ekleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, özellikle kadınların üretime dahil olmasını önemsediklerini ve bu konuda her türlü desteği sağlayacaklarını açıkladı.

ORGANİK ÜRETİME DESTEK

Bursa’nın yıllık bin ton bal üretimi ile Türkiye’nin önemli arıcılık merkezlerinden birisi olduğunu aktaran Tarım İl Müdürü Vekili Mahmut Serdar Kavasoğlu da, Başta Yıldırım Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerin desteği ile Bursa’nın üretim potansiyelin daha da artacağını ifade etti. Konuşmaların ardından, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları ile birlikte kovan, elbise ve körükten oluşan set dağıtıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X