Yıldırım ‘emanet’e sahip çıkıyor

Yıldırım Belediyesi, şehit yakınları ve gazileri Çanakkale’ye götürdü. Şehit yakınları ve gazilerin kendilerine vatanın emaneti olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Dün olduğu gibi yarın da bu emanete en iyi şekilde sahip çıkacağız” dedi.

Yıldırım ‘emanet’e sahip çıkıyor

Şehit yakınları ve gazilere desteğini sürdüren Yıldırım Belediyesi, 200 gazi ve şehit yakınını şehitler diyarı Çanakkale’ye götürerek ecdadıyla buluşturdu. Türk tarihinin seyrinin değiştiği Gelibolu Yarımadası’ndaki; Mecidiye Tabyası Şehitliği, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahin Dere Şehitliği, Çanakkale Şehitler Anıtı, 26. Alay Yahya Çavuş Anıtı, Sargı Yeri Şehitliği, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Conkbayırı ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi gibi yerleri ziyaret eden grup, adeta tarihte yolculuk yaptı. Uzman rehberlerden Çanakkale Destanı’nı dinleyen şehit yakınları ve gaziler, duygu dolu anlar yaşadı.

‘AİLEMİZİN ÖNEMLİ UNSURLARI’

Göreve geldiklerinde ilk oluşturdukları birimlerden birisinin Şehit Yakınları ve Gazi Masası olduğunu aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan canını veren, sağlığını kaybeden vatan evlatlarımıza çok şey borçluyuz. Onlar, bizler için canlarını hiçe sayarken, geride bıraktıkları yakınlarını da kendi ailemizden farklı görmüyoruz. Bizler sadece kendi insanlarımız için değil, Kore’den Bosna’ya, Afganistan’dan Somali’ye dünyanın her yerinde zalimlere karşı mazlumların yanında olan ve bu uğurda canını vermekten çekinmeyen bir milletin evlatlarıyız. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin dertleriyle dertlenmek, mutluluklarını paylaşmak bizim boynumuzun borcu” diye konuştu.

‘BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR’

Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini ve gelen şehit haberlerinin kendilerini derinden yaraladığını kaydeden Başkan Edebali, “Geçmişte birlik beraberlik içerisinde nasıl bütün dertlerin üstesinden geldiysek, yine aynı şekilde bu musibetleri def edeceğiz. Çanakkale ruhu; ülkemizin ve geleceğimizin sigortasıdır. Yaşanan zor günlerde, hem şehitlerimizin emaneti olan insanlarımıza ve gazilerimize moral vermek hem de birlik beraberliğimizi perçinlemek adına böyle bir etkinlik düzenledik. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifade etti. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Yıldırım Belediyesi’nin her zaman yanlarında olduğunu vurgulayan şehit yakınları ve gaziler, Çanakkale Gezi’sinden dolayı Başkan Edebali’ye teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X