Yıldırım farkı

Yıldırım Belediyesi, sosyal projeleriyle fark oluşturmaya devam ediyor.

Yıldırım farkı

İlçenin yapısal sorunlarına çözüm üretmenin yanı sıra insanların beklentilerine cevap verecek, geniş bir yelpazede hizmet üreten Yıldırım Belediyesi,  kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılara yönelik ayrıcalıklı projeleri hayata geçiriyor. 

Yönetim anlayışının temelinde ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Özellikle ‘sosyal belediyecilik’ anlayışını yeniden tanımlayarak, insanlarımızın kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklere daha fazla katılımını sağlayarak, yaşam kalitelerini yükseltecek projeler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda bazıları Bursa’da ilk defa uygulanan bir çok uygulamayı hayata geçirdik’ dedi.

KADINLARA ÇİFTE FIRSAT

YIL-MEK bünyesinde çoğunluğu kadın olmak üzere 5 bin 261 kursiyerin 58 farklı branşta eğitim aldığını aktaran Başkan Edebali, “Ahşap yakma, ebru, tezhip, hat, el nakışı, cam üfleme, el sanatları, makine nakışı ve iğne oyası gibi geleneksel sanatların yanısıra, diksiyon, müzik, yönetici asistanlığı, yabancı dil gibi meslek edindirme kurslarımız var. Mahalle konakları bünyesinde bulunan okul öncesi eğitim birimleri bünyesinde 31 mahalledeki 52 sınıfta 94 şubede 2 bin 162 çocuk öğrenim görüyor. Böylece hem kadınların meslek sahibi olmasını sağlıyor, hem de çocuklarına bakım hizmeti vererek onların çalışmasının önündeki engelleri kaldırıyoruz” diye konuştu.

145 BİN KİŞİYE SAĞLIK HİZMETİ

Sorumluluk alanlarında olmamasına rağmen sağlık alanında da önemli hizmetler yaptıklarını ifade eden Başkan Edebali, “İki çocuk hastalıkları uzmanı, bir göz hastalıkları uzmanı, bir kulak burun boğaz uzmanı, iki kadın doğum uzmanı, bir iç hastalıkları uzmanı, iki diş hekimi ve 6 pratisyen hekim olmak üzere 15 kişilik hekim kadrosu ile Yıldırım Tıp Merkezi, 2015 yılında toplamda 145 bin kişiye fark ücreti almadan- sağlık hizmeti verdi. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) ise geçtiğimiz sene 2 bin kadına yine fark ücreti alınmadan kanser taraması yapıldı” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X