Yıldırım güzelleşiyor

Yıldırım Belediyesi ilçeye yeni parklar kazandırırken, mevcut parklarda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Yıldırım güzelleşiyor

2017 yılı içinde açılan 10 yeni parkla birlikte Yıldırım’daki çocuk oyun, dinlenme ve spor parkı sayısı 352’ye, yeşil alan sayısı ise 410’a ulaştı. Parklarda yapılan revizyonla 856,33 metrekare kauçuk zemin uygulaması, 31 plastik çocuk oyun aleti montajı ile vatandaşların sağlıklı yaşam koşullarına katkıda bulunmak amacı ile 22 spor ve kondisyon aleti kazandırıldı. Öte yandan parklara ve ilçenin muhtelif yerlerine 120 çöp kutusu, 63 bank, 32 masa ve 5 pergole monte edilen ilçede, mevcut oyun aletlerinden kullanılmaz durumda olanlar yenisi ile değiştirilirken yetersiz görülenlere ilave oyun aleti montajları yapıldı. 

Ağaçlandırma döneminde yol ağaçlandırması, ağaçlandırma alanları, park ve yeşil alanlarda toplam 32 bin 139 adet ağaç fidanı ve çalı fidanı dikilirken, toprak taşınması, bitkilendirme ve çimlendirme işleri yapılarak Yıldırım ‘yeşil’ kimliğine tekrar kavuştu. 2017 yılı içerisinde park ve yeşil alanlarda 233 bin 373 çiçek dikimi çeşitli yeşil alan ve refüjlere uygulanarak görsel zenginlik sağlandı. 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla ilçeye estetik bir kimlik kazandırırken mevcut park ve bahçelerin bakımlarının belirli periyodlarla yapıyoruz. Belediye olarak yeni parklar yapmaya ve mevcut parklarımızda hasar gören parklardaki ekipmanları yenilemeye gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X