Yıldırım Kent Ormanı’nda temizlik operasyonu

Yıldırım Belediyesi, Uludağ’ın kuzey yamaçlarında yer alan ve doğanın benzersiz güzelliklerini bünyesinde barındıran Yıldırım Kent Ormanı’nda önemli bir temizlik operasyonu yaptı.

Yıldırım Kent Ormanı’nda temizlik operasyonu

Şehrin stresinden uzaklaşarak doğayla buluşan ziyaretçilerin arkalarında bıraktıkları atıkların çevreyi bahçesini kirletmesine izin vermeyen Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Türkiye Motosiklet Platformu üyesi 100 kişi ile düzenlediği titiz çalışma ile bölgede yaşanması olası toprak ve su kirliliğinin önüne geçti. Temizlik seferberliğinde doğada yok olması uzun yıllar alan ve kirliliğe neden olan pet şişeden naylon poşete, piknik kalıntılarından çeşitli çöplere kadar bölgeden çıkan yaklaşık bir ton atığı toplayan Yıldırım Belediyesi ekipleri ve doğaseverler tabiatın nefes almasını sağladı. 

‘YAŞAMSAL NİMETLERİ KORUMALIYIZ’

 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Gelecek nesillerimizin daha yaşanabilir bir doğada yetişmesi için çevre temizliğine ve doğayı korumaya büyük önem göstermeliyiz. Şehrin gürültüsünden ve yaşamın stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımız tabiatla buluştukları ortamları kendi evlerinden farklı görmeyerek kirletmemeye özen göstermeli ve doğaya sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X