Yıldırım: ‘Öyle veya böyle çekilmek durumundalar’

Başbakan Yıldırım, “Münbiç’teki PYD varlığının ortadan kaldırılması, Fırat’ın doğusuna çekilmesi konusunda başından beri Amerika ile bir mutabakatımız var. Her görüşmede bu mutabakatın arkasında olduklarını ve bunun gereğini yapacaklarını ifade ediyorlar.

Yıldırım: ‘Öyle veya böyle çekilmek durumundalar’

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Arslanhane Cami’nde cuma namazını kıldı. Başbakan Yıldırım, cuma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

‘Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır’

 

Yıldırım, “Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısını saat 16.00’da, ilgili birimlerin katılımıyla geniş kapsamlı bir şekilde yapacağız. Amerikan seçimlerinden sonra dünya ekonomilerinde bir hareketlilik başladı. Özellikle döviz kurlarıyla başlayan bu hareketliliğin halen devam ettiğini biliyoruz. Dolar kurundaki bu artış da, diğer döviz kurlarındaki artışlar da dahil olmak üzere bu konuları değerlendireceğiz. Vatandaşlarımız rahat olsun, Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Türkiye ekonomisiyle ilgili herhangi bir tereddüt yok.” diye konuştu.

 

‘Mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışma’

 

Başbakan Yıldırım ,Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısıyla ilgili, “Olay şudur, yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları. Dolayısıyla çocukları oluyor, baba hapse giriyor, çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X