Yıldırım sağlıkta da öncü

Yıldırım Belediyesi, ilçe sakinlerini sağlık hizmetlerine en hızlı şekilde ulaştırıyor.

Yıldırım sağlıkta da öncü

Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Tıp Merkezi başta olmak üzere, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Tedavi Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi,  Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ve 75. Yıl Cengiz Oğuz Sağlık ve Gençlik Merkezi gibi birimleriyle ‘sağlıklı Yıldırım’ için yoğun bir mesai sarf ediyor.

83 BİN KİŞİYE SAĞLIK HİZMETİ

İki çocuk hastalıkları uzmanı, bir göz hastalıkları uzmanı, bir kulak burun boğaz uzmanı, iki kadın doğum uzmanı, bir iç hastalıkları uzmanı, iki diş hekimi dört pratisyen hekim olmak üzere 13 kişilik hekim ve yardımcı personeller ile 90 kişilik kadroya sahip Yıldırım Tıp Merkezi, vatandaşlara şifa dağıtmaya devam ediyor. Bu süreçte 38 bin acil olmak üzere, 13 bin 543 çocuk,  6 bin 821 dahiliye, 7 bin 63 göz, 5 bin 983 kadın, 6 bin 103 kulak burun boğaz, 2 bin 416 diş ve 569 genel olmak üzere 80 bin 498 hastaya fark ücreti alınmadan sağlık hizmeti verildi. Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) ise 2016 yılının ilk 6 ayında 2 bin 104 kadına kanser taraması yaparak konuyla ilgili bilgilenmelerini sağladı. Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açılan ve bireylerin ekonomik, sosyal, kültürel, psikolojik problemlerine çözüm bulmak amacıyla Yıldırımlılara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veren Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ise aynı süre içinde 180 kişiye 348 seansta hizmet verdi.

BAŞKAN EDEBALİ: HAYATIN HER ALANINDAYIZ

Sosyal hizmetlerden kültür sanat etkinliklerine, sportif faaliyetlerden sağlık hizmetlerine hayatın her alanında Yıldırımlılar için hizmet ürettiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hizmet anlayışımızın merkezinde insan var. Dolayısıyla kendimizi rutin belediyecilik hizmetleri ile sınırlandırmıyoruz.  ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarımız kapsamında hemşerilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda çalışmalar yürütüyoruz. İnsan sağlığının her şeyin önünde olduğu bilinciyle Tıp merkezimiz, uzman kadrosu ile insanlarımıza kesintisiz sağlık hizmet veriyor. Öncelikli hedefimiz modern tıbbi cihazlar ile Yıldırımlıları sağlığına en kısa sürede kavuşturmak. İlçemiz sınırları içerisinde yaşayıp, hizmetin ulaşmadığı vatandaşımız kalmayacak. Mutlu bir toplum ancak sağlıklı bireyler ile oluşturulabilir” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X