Yıldırım yeşilleniyor

Yıldırım Belediyesi fiziki projelerinin yanı sıra sosyal belediyecilik hizmetleriyle ilçeyi her geçen gün biraz daha zenginleştiriyor.

Yıldırım yeşilleniyor

Yıldırım Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü geçtiğimiz yıl ilçeye 9 yeni park kazandırırken, 12 bin 632 adet fidan dikimi, 12 bin 221 metrekare yeşil alan düzenlemesi, yazlık ve kışlık olmak üzere 215 bin 190 çiçek dikimi gerçekleştirdi. Böylece Yıldırım’ın toplam park sayısı 760’a, ilçenin yeşil alanı da 566 bin 722 metrekareye çıkartılmış oldu. 

Yapılan her parkın bir amaca hizmet etmesine özen gösterdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’daki parklarda çocuklar için modern oyun grupları, güvenli kauçuk zemin, hayvanlar için kuş yuvaları, yemlik, suluk yetişkinler için fitness aletleri, kamelyalar, koşu yolları, engelli vatandaşlar için de rahatça gezebilmeleri için engelli rampaları yapıyoruz ” dedi. Yeşil alanların varlığının bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Edebali, parklarda şehircilik açısından estetik vurguyu da ön plana çıkardıklarını belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X