Yıldırım’a ‘dost’ ziyareti

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 26 Mart 2017’de Bulgaristan’da yapılacak Genel Seçim öncesi destek turuna çıkan soydaşları ağırladı.

Yıldırım’a ‘dost’ ziyareti

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali; Bulgaristan’da çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturulduğu Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) Partisi Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri Şabanali Ahmed, Mehmet Hoca, Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkan Yardımcısı Sadık Yılmaz’ı makamında ağırladı. 

Bulgaristan’da gerçekleşecek seçimlerin hayati bir öneme sahip olduğunu hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bulgaristan’da Mart ayında yapılacak genel seçimler, bölgede yaşayan soydaşlarımızın temsili açısından bizlerin de yakından takip ettiği bir süreç. Seçim barajı olan yüzde 4’lük engel aşılarak Bulgaristan Parlamentosu’nda Türk ve Müslüman kardeşlerimizin temsil edilmesine, seslerinin duyurulmasına önem veriyoruz” dedi.

‘YILDIRIM SOYDAŞLARIMIZIN YANINDA’

Balkanlarla aradaki tek farkın coğrafi uzaklık olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Soydaşlarımızın içerisinde bulundukları sosyal ve yaşamsal durumu Yıldırım’dan takip ediyor, kardeşlik duygularımız çerçevesinde gereken tüm desteği veriyoruz. Ziyareti gerçekleştiren konuklarımıza ayrıca teşekkür ediyor, seçim sürecinde başarılar dilerken Yıldırım’ın yanlarında olduğunu bilmelerini istiyorum. Ayrıca Türkiye’de oy kullanacak seçmenler için gereken kolaylığı da sağlayacağız” diye konuştu. 

Heyet adına konuşan DOST Partisi Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Şabanali Ahmed, iki ülke arasındaki sınırların kardeşlik bağlarını bu güne kadar engelleyemediğini belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X