Yıldırım’a kardeş ziyareti

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Kosova’nın Gilan Belediye Başkanı Lütfi Haziri’yi Yıldırım’da ağırladı.

Yıldırım’a kardeş ziyareti

Yıldırım’ın kardeş şehri Gilan’ın Belediye Başkanı Lütfi Haziri’yi Yıldırım’da misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu kardeşlik köprüsünü Yıldırım ve Gilan’da yaşayan insanlarımız arasında çeşitli etkinliklerle sağlamlaştırmak istiyoruz” dedi.

Balkanlar’ın Türk toplumu için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kadim medeniyetimizde gönül coğrafyamız çok büyük bir alanı kapsıyor. Balkanlarla tarihsel ve kültürel anlamda güçlü bir bağa sahibiz” diye konuştu.

Kardeşlik olgusunun sadece belediyeler arasında kağıt üzerinde kalmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Edebali, “Yıldırım ve Gilan’da yaşayan insanlarımız arasındaki kardeşlik duygusunu artırmak için karşılıklı olarak çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Gilan Belediye Başkanı Lütfi Haziri ise Türkiye ilk kez geldiği için mutlu olduğunu ifade ederek, “Türkiye’ye ilk kez geliyorum. Kosova’nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke Türkiye’nin, ülkemizin bugünlere gelmesinde payı büyük“ şeklinde konuştu.

Yıldırım Belediyesi ve Gilan Belediyesi arasındaki bu kardeşlik köprüsünün 2004’te atıldığının bilgisini veren Lütfi Haziri, “İlk ziyaretimde Yıldırım’da kardeşlerimin yanında olmaktan çok memnunum. İlerleyen dönemde bu kardeşliğin artarak süreceğini temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Gilan Belediye Başkanı Lütfi Haziri, meclis toplantısında da bir konuşma yaptı. Haziri, meclis üyeleri ile fikir alış verişinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X