Yıldırım’a modern köprü

Yıldırım ilçesinde Mimarsinan ve Bağlaraltı mahallelerini birbirine bağlayacak yaya köprüsünün temel atma töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bizi bir arada tutacak değerler inşasını fiziksel dönüşümle birlikte gerçekleştiri

Yıldırım’a modern köprü

Yıldırım Belediyesi tarafından Mimarsinan ve Bağlaraltı mahallelerini birbirine bağlayacak olan yaya köprüsünün temeli, düzenlenen törenle atıldı.

 

Temel atma törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel, Bağlaraltı Mahalle Muhtarı Ziyettin Piliç, Mimarsinan Mahalle Muhtarı Muhsin Sak, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, hizmet anlayışlarını sürdürülebilir yerel kalkınma üzerine inşa ettiklerini söyleyerek, “Hizmet anlayışımızın temelini ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu oluşturuyor. Bugünde temelini attığımız köprümüz de bu anlayış çerçevesinde gerçekleşen projelerden birisi. Mimarsinan ve Bağlaraltı mahallelerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

MAYIS AYINDA HİZMETE GİRECEK

Yıldırım Belediyesi olarak temelini attıkları yaya köprüsünün iki mahalle arasını birleştireceğini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Modern mimariye sahip olacak köprümüz, en başta engelli kardeşlerimizin rahatça kullanabileceği bir tasarımda olacak. 51 metre uzunlukta yürüme yolu ahşap kaplama olacak betonarme köprümüz, kısmetse Mayıs ayı sonunda Yıldırımlıların hizmetine açılacak” dedi. Yıldırım’ı geleceğe hazırlayacak projeleri bir bir hayata geçirmeye başladıklarını da ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Projelerimizi hayata geçirirken bir taraftan fiziksel dönüşümü gerçekleştiriyoruz bir yandan da değerlerimizi muhafaza etmeye dikkat ediyoruz. Hizmetlerimizi kaynaklarımızı tüketmeden gelecek nesilleri düşünerek planlıyoruz. Bizi bir arada tutan değerler inşasına her zamankinden fazla önem veriyoruz” diye konuştu.

Toplumun temelini oluşturan çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik birçok hizmeti hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Edebali, “Kültürel, sanatsal ve eğitim üzerine gerçekleştirdiğimiz projeler, geleceğimizi sağlam temelle üzerine oturtacak. Bizi bir arada tutacak bu değerler inşasını fiziksel dönüşümle birlikte ortak hareket ederek gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. Bu dönemin Yıldırım Belediyesi olarak vizyon projelerin gerçekleşeceği dönem olarak gördüklerini de vurgulayan Başkan Edebali, “Yeni Yıldırım kavramını çok önemsiyoruz. Bu hedefi de ayrımcılık yapmadan, şeffaf bir şeklide, kaliteli işler yaparak gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Büyükşehir Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise Yıldırım’da güzel işlere imza atıldığını vurgulayarak, “Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’da insanlara güzel ve kaliteli işler yapmaya devam ediyor. Değişen ve gelişen Yıldırım, Bursa’nın değerini daha da artıracaktır. Bu köprüde emeği geçen başta Başkan İsmail Hakkı Edebali olmak üzere herkesi kutluyorum” dedi.

 

Bağlaraltı Mahalle Muhtarı Ziyettin Piliç ise iki mahalle arasının modern bir köprüyle bağlanmasının mahallenin estetiği ve vatandaşların rahat ulaşımı için çok faydalı olacağını ifade etti. Mimarsinan Mahalle Muhtarı Muhsin Sak da Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ederek, açılacak köprünün herkese hayırlı olması dileğinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X