`Yıldırım`a yeni bir elbise giydireceğiz`

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Planlama ve Kentsel Dönüşüm Merkezi`nde düzenlediği basın toplantısında, hayata geçirmeyi planladıkları ve `Yıldırım için Transformasyon` adını verdikleri Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi.

`Yıldırım`a yeni bir elbise giydireceğiz`
SEYİT GÜNDOĞAN
 
Hazırlayacakları planla Yıldırım’ın 5 yılda 50 yıllık sıçrama gerçekleştireceğini vurgulayan Edebali, “Bu elbise Yıldırım’a yakışmıyor. Hazırlayacağımız kentsel dönüşüm projesiyle Yıldırım’a yeni bir elbise giydireceğiz” dedi.
 
YENİDEN DOĞACAK
 
Kentsel dönüşümle birlikte Yıldırım’ın adeta yeniden doğacağını ifade eden Edebali, çalışmalarına Yıldırım’ı geçmişte olduğu gibi bir kez daha yeşil ve yaşanabilir bir şehir yapmak için zaman kaybetmeden başladıklarını söyledi.
 
Edebali, “Biz Yıldırım’ı yeni yeşil vizyonu kapsamında kentsel çevresi, doğal kaynakları ve ekonomik büyümesi ile gelişmiş bir şehir yapmak istiyoruz. Mahallelerin özelliklerini korumak için planlama politikaları geliştirdik. Uygulamaya geçirilecek projeleri yerinde takip edeceğiz ve vatandaşların isteklerine göre çalışmalara anında müdahale edeceğiz. Kentsel yenilenmeyi gerçekleştirirken vatandaşların gelir durumunu gözetecek, geniş ve uygun fiyatlarda konutlar inşa edeceğiz. Kentsel yenileme projelerimize 2019’a kadar Yıldırımlıların en çok rıza gösterdiği 4 mahallede başlayacağız ve 10 bin konut yapacağız. Dönüşüm konusunda hangi mahalle daha istekliyse öncelik o mahallemizde olacak. Gerçekleştireceğimiz bu 5 yıllık çalışma bize 50 yıllık bir sıçrama yaşatacak” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X