Yıldırım’a yeni kardeş

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu ile ‘kardeş şehir’ protokolü imzaladı.

Yıldırım’a yeni kardeş

Yıldırım Belediye Meclisi kararıyla kabul edilen protokol ile iki belediye çevre, eğitim, kültür, sosyal politikalar- idari ve teknik kapasitelerin geliştirilmesinden, turizm ve ticaretin geliştirilmesine dek pek çok alanda işbirliği ve deneyim paylaşımı yapma imkanı bulacak. Belediyeler arası deneyim paylaşımı ve çalışanlara sağlanacak eğitim imkanının esas olduğu protokolde, idareler arası işbirliği konusunda ortak plan hazırlanması ve uygulanması, yerel kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları arasında diyaloğun artırılması amaçlanıyor.

 

BİRLİKTE PROJELER ÜRETECEĞİZ

 

Yıldırım’ın kardeşlik şehri olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Osmanlı’nın tohumlarının atıldığı bu topraklar yüzyıllardır barışın ve huzurun yuvası oldu. Balkanlar’dan Kafkaslara hatta ABD’ye kadar uzanan coğrafyada 20’nin üstünde şehir ile kardeş olarak da Yıldırım’ın adını, kültürünü ve şehircilik tecrübelerini paylaşıyoruz. Bizim için ‘kardeş şehir’ olmak sadece bir protokol üstüne atılan imzadan ibaret değil” diye konuştu. Önemli olanın belediyeler arasındaki işbirliğini sürdürmek olduğunun da altını çizen Başkan Edebali, “Kültür, sanat, turizm ve belediye hizmetlerinde işbirliği yaparak bilgilerimizi ve tecrübelerimiz paylaşacağız” dedi.

Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu ise Türkiye’nin en büyük ilçelerinden olan Yıldırım ile kardeş şehir olmanın kendilerine avantaj sağlayacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X