Yıldırım’da ‘ahududu’ coşkusu

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali, Yıldırımlılara unutulmaz bir gün yaşattı. Festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ecdadımızın mirasını hep birlikte geleceğe taşıyacağız” d

Yıldırım’da ‘ahududu’ coşkusu

Yıldırım Belediyesi düzenlenen ve bu yıl ilk defa uluslararası statü kazandırılan Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali törenle başladı. Festivalin açılışına Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Bennur Karaburun ile çok sayıda Yıldırımlının yanı sıra yerli ve yabancı turistler katıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bundan 700 yıl önce ecdadımızın bu mekanı inşa etmesinden sonra bizlerin bugün burada buluşmak gerçekten mutluluk ve kıvanç verici” dedi.

Cumalıkızık’ın önemli bir tarihi geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bugün yeryüzündeki ülkeleri göz önüne aldığınız zaman, bizim daha kadim ve önemli bir tarihe sahip olduğumuzu görüyoruz. Bizler de bu tarihi mekanların sorumluları olarak çalışmalarımıza yön veriyoruz” diye konuştu. 

Ahududu’nun bölgenin en önemli değerlerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Edebali,“Bu değeri hem turizm potansiyelimizi arttırmak adına hem de hemşehrilerimizle buluşmak adına kullanıyoruz. Tarihimize sahip çıktığımız ve bu tarihi gelecek nesillere aktarmak için gösterdiğimiz çabaları gören dünya bu çalışmalarımızı karşılıksız bırakmadı değerlerimize Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer verdi. Cumalıkızık’ın yanı sıra Yeşil Külliyesi ve Yıldırım Beyazid Külliyesi de dünyanın korunması gereken mirasları listesinde yer alıyor. Bu da bizim için kıvanç ve onur verici bir durum; ama işimiz şimdi başlıyor. Çünkü dünya bizi takip ediyor” şeklinde konuştu.

CUMALIKIZIK’IN TURİZM POTANSİYELİ ARTIYOR

Cumalıkızık’ın önemini sonraki kuşaklara anlatmanın ve Cumalıkızık’a uluslararası bir kimlik kazandırılmasının önemine vurgu yapan Başkan Edebali, “Kırsal mimari özelliklerinin canlı örneği olan köyümüzü koruyacak, turizm potansiyelini arttıracak çalışmalarımızı başlattık ve sürdürüyoruz. Değirmenönü ve Karapınar mahallelerimizde plan değişikliği yapıyoruz. Böylelikle Cumalıkızık’a ulaşan yol aksı düzenlenmiş olacak. Kentsel dönüşümle bunu başaracağız. Cumalıkızık’ta ise tarihi kimliği koruyarak bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Cumalıkızık için en önemli konu ise revizyon uygulama planı. Bu plan onaylanınca otopark ve restorasyon ile ilgili önemli adımlar atacağız. Kamu kaynakları ile hızlandırıcı çalışmalara hemen başlayacağız. Özellikle köy girişine yeni ve tarihi kimliğe uygun tezgahlarla, tarihe uygun tabelalarla Cumalıkızık’ın tarihi geçmişine uygun düzenlemeler yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kortej yürüyüşü, Mehter Takımı ve Erguvan Halk Dansları Topluluğu gösterisiyle başlayan festival,Karagöz-Hacivat gösterisi, yabancı folklor gösterisi, ahududu yarışması, tarihi Cumalıkızık Evleri en güzel avlu yarışması, fotoğraf sergisi ve farklı oyunlarla devam etti. Festivalin ilk gününün finalinde ise ünlü müzik grubu Kurtalan Ekspres ilçe sakinleri ile buluştu. Pazar günü Bursalı şarkıcı Fettah Can, Bayrak Alanı’nda sevilen şarkılarını seslendirecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X