Yıldırım’da ailenin önemi anlatılıyor

Yıldırım Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün Evlilik ve Aile Okulu çalışmasıyla Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlediği kursiyer eğitimlerinin yanında, mahallelerde de seminerler düzenleyerek ilçe sakinlerini aile içi iletişim konusunda

Yıldırım’da ailenin önemi anlatılıyor

Muhtarlıklar, camiler, Kur’an kursları ve kahvehanelerde Yıldırımlılarla bir araya gelen uzmanlar, ‘Aile içi şiddet’, ‘İdeal aile’, ‘Aile içi iletişim’, ‘Kişisel gelişim’, ‘Eşler arası iletişim’, Stres yönetimi, ‘Evlilikte uyum’ ve ‘Sağlık’ gibi konularda vatandaşları bilgilendiriyor. Özellikle eşler arası uyum ve aile içi iletişim konularına vurgu yapılan seminerlerde, ebeveynlerin çocuklara yaklaşımı ve çocuk eğitiminde gereken hassasiyet katılımcılara aktarılıyor. Evlilik ve Aile Okulu çalışmalarında Barış Manço Kültür Merkezi’nde 435, mahalle konaklarında 454 olmak üzere toplam 889 aileye ulaşılarak temel aile kavramları Yıldırımlılara anlatıldı.

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ AİLE YAPIMIZ

Toplumun temel yapısı olan aile birliğini oluştururken sevgi, saygı ve merhamet gibi kavramların, aile birliğinin korunmasında hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kadim medeniyetimiz, asırlar boyunca aile kültürünü nesilden nesle aktararak sağlam toplum yapımızı muhafaza etmemizi sağladı. Yaşanan krizlere, sorunlara rağmen toplumumuzu ayakta tutan en önemli unsur güçlü aile bağlarımızdır. Batılı ülkelere baktığımız zaman, toplum yapısında yaşanan dejenerasyonun sebeplerinden en önemlisini, aile olgusunu ve aile bütünlüğünü koruyamamak olduğunu görüyoruz. Bizlerin de en büyük mirası, yarınlarımıza bırakacağımız aile değerleridir. Donanımlı toplumların inşası doğru aile yapısı ile mümkün olacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X