Yıldırım’da atıklar ekonomiye kazandırılıyor

Kaynakların yeniden ekonomiye kazandırılması adına geliştirdiği projelerle milyarlarca liralık tasarruf elde edilmesini sağlayan Yıldırım Belediyesi, bir haftada 5 bin vatandaşa ulaşarak geri dönüşüm ve çevre konusunda bilinçlendirme yapıyor.

Yıldırım’da atıklar ekonomiye kazandırılıyor

Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kasım ayında 948 ton ambalaj atığın, 45,5 ton cam atığın, bin 200 kilogram bitkisel atık yağın, 99 adet elektronik atığın, ömrünü tamamlamış 186 lastiğin ve 58 kilogram atık pilin yeniden değerlendirilmesini sağladı. Atık toplama çalışmalarının yanı sıra vatandaşları geri dönüşüm ve çevre duyarlılığı konusunda bilinçlendirmek için farkındalık yaratacak çalışmaları hayata geçiren Yıldırım Belediyesi’nin “Çevre Timleri” haftada 5 bin Yıldırımlıyı ziyaret ederek, bilgilendirmelerde bulunuyor.  Özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu site yöneticilerinden gelen talepler doğrultusunda bilinçlendirme toplantıları düzenleyen ekipler sitelere, cam şişe kumbarası, geri dönüşüm konteyneri, atık yağ bidonu, elektronik atık kutusu ve atık pil kutusu yerleştiriyor. 

KAPI KAPI FARKINDALIK OLUŞTURULUYOR

Kaynakların bilinçsiz kullanımının dünyanın gelecekte karışılacağı önemli tehditlerden birisi olduğunu aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yerel yönetim olarak bu konuda üstümüze düşen sorumluğun farkındayız. Gerek kaynakların bilinçli kullanılması gerek ise kullanılan kaynakların geri dönüşüm ile yeniden ekonomiye kazandırılması adına farkındalık yaratacak projelere imza atıyoruz. Yeniden değerlendirilebilecek atıkların çöplerden ayrı toplanması adına ilçemizin birçok noktasına cam şişe kumbaraları, geri dönüşüm konteynerleri, atık yağ bidonları, elektronik atık ve atık pil kutuları yerleştiriyoruz. Atık malzemelerin toplanması kadar insanlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesini de önemsiyoruz. Ekiplerimiz kapı kapı dolaşarak insanlarımıza kaynakların doğu kullanımı ve geri dönüşüm hakkında bilgi veriyor. Böylece ilçemizde hem kirliliğin önüne geçiyor hem de milyarlarca liralık tasarruf sağlıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X