Yıldırım’da Balkan rüzgarı

Yunus Emre Spor Kompleksi’nde start alan ve Yıldırım Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 2. Minikler Balkan Güreş Şampiyonası’nda heyecan start aldı.

Yıldırım’da Balkan rüzgarı

RECAİ UYSAL

24 yıl aradan sonra ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Minikler Güreş Balkan Şampiyonası’nda heyecan start aldı. Yıldırım Belediyesi Yunus Emre Spor Kompelksi’nde başlayan organizasyonan açılışı seromonisi de dün gerçekleştirildi. 

Yıldırım Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi kez düzenlenen organizasyonun açılışına Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Yıldırım Belediye Başkanvekili Fatih Polat, Yıldırım Belediyespor Kulüp Başkanı İlhami Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Güreş Federasyonu Başkanvekili Mustafa Fidan ve çok sayıda davetli katıldı.

YARIN BİTECEK

Yine geniş katılıma sahne olan organizasyonda 10 ülkeden 243 sporcu kürsü mücadelesi veriyor. Şampiyonanın ilk gününde grekoromen 29, 32, 35, 38, 42, 47, 53, 59, 66, 73 ve 85 kilo müsabakaları yapıldı. Organizasyon bugün bayanlar ve serbest stil maçlarının ardından yarın yapılacak finaller ve ödül töreniyle sona erecek. Organizasyonun açılış seromonisinde Yıldırım Belediyespor Kulüp Başkanı İlhami Aydın, katılan tüm ülkelere başarılar dilerken, Yıldırım Belediye Başkanvekili Fatih Polat, “Son dönemde güzel işlere imza atıyoruz. Öyle ki bu kadar başarılı organizasyonlar oldukça güzel olmasına rağmen çok sık olduğunu için artık sıradan gelmeye başladı” dedi.

MARKA OLDUK

Balkan ülkeleriyle Türkiye’nin kardeş olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ise “Organizasyonun Bursa’da, Yıldırım’da yapılması da bizim için önemli” ifadelerini kullandı. Güreş Federasyonu Başkanvekili Mustafa Fidan da sporculara başarılar dilerken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, “Bursa yaptığı organizasyonlarla artık marka haline geldi. Katılan tüm ülkelere başarılar diliyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X