Yıldırım’da büyük destek

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki okul idarecileriyle bir araya geldi.

Yıldırım’da büyük destek

Yıldırım Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde Başkan Edebali’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç ve ilçede eğitim veren okulların müdürleri katıldı.

 Yapılan kentsel dönüşüm planlarında yalnızca konutları yenilemekle sınırlı kalmadan, mevcut okul alanlarına yenilerini de eklediklerinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Ankara Yolu Caddesi’nin altında yer alan Arabayatağı, Yavuzselim, Çınarönü, Hacivat, Ulus ve Mevlana mahallelerinin imar planlarını tamamen yenilerken, 150 bin nüfusun yaşadığı bölgede eski planda yer alan 14 okulun yeterli eğitim hizmetini sağlamasının mümkün olmadığını gördük.

Yeni planımızda ise bu sayıyı iki katının üstüne çıkararak 29 yeni okula alanına taşıdık. Yine Değirmenönü-Karapınar bölgesinde de mevcut 8 eğitim alanını yeni planda 25’e taşıdık. Kentsel dönüşüm yürüttüğümüz bölgelerimizin birçoğunda yeni okul alanları oluşturuyoruz” diye konuştu.

İlçedeki 128 eğitim kurumunda tamir, bakım, tadilat bahçe donatı elemanları gibi hizmetleri gerçekleştirirken, 5 bin 661 adet ulaşım imkanını da okullara sağlandığını hatırlatan Başkan Edebali, “Okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmenin yanında birçok alanda destek oluyoruz.

Spor alanları, spor odası gibi evlatlarımızın beden sağlığını geliştirecek alanlar oluşturuyoruz. Çocuklarımızın kırtasiye ihtiyacını karşılamak adına 12 bin 932 öğrenci kardeşimize araç gereç desteği sağladık. Okullarda düzenlediğimiz ‘Alo Tiyatro’ etkinliğimiz ile 100 bin çocuğumuzun ayağına tiyatro oyunları götürdük” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X