Yıldırım’da çifte tasarruf

Yıldırım Belediyesi tamirhanesi ile hem kendi araçlarını tamir ediyor hem de ciddi miktarlarda tasarruf sağlıyor.

Yıldırım’da çifte tasarruf

Geri dönüşüm ve tasarrufa yönelik çalışmalara ağırlık veren Yıldırım Belediyesi, tam bir fabrika gibi çalışan tamirhanede belediyeye ait iş makinelerinin ve araçların her türlü bakım ve onarımı gerçekleştiriliyor. 

Binek araç, kamyon ve iş makinesi olarak 100’den fazla araca Yıldırım Belediyesi’nin tamirhanesinde düzenli olarak bu araçların bakımları gerçekleştiriliyor. 

Dizel, benzinli araç, kaporta, makas, lift, radyatör atölyesi, elektrik atölyesi, iş makineleri bölümü, kaynak, yağ bakımı, akaryakıt ve yedek parça onarımı gibi bir çok birimin bulunduğu tamirhane her türlü ihtiyaca yanıt veriyor. Belediyenin bakım onarım bölümünde konusunda uzman kalifiye ustalar her gün 13 iş makinesi ile 95 binek araçtan oluşan araç filosunun hafif, orta ve ağır bakımlarını yaparak hizmete hazır hale getiriyorlar. Araçların periyodik bakım ve onarımlarının yanı sıra yağ, fren ve şanzıman bakımları ile yazlık ve kışlık lastiklerin değişimine kadar tüm aşamalar ustalar eliyle gerçekleştiriliyor.

Tamirhane ve üretimhane sayesinde Yıldırım Belediyesi’nin çok daha hızlı ve çok daha verimli çalıştığını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali; “Bizler hem kendi söküğümüzü dikiyoruz hem de burada yapılan işlerle ciddi tasarruf sağlıyoruz” dedi. 

Kamu malının korunması gerektiğinin altını çizen Başkan Edebali, “Burada çok hassas davranılması gerekiyor. Araçların korunması, bakımı, tamiri, yedek parçaları hepsi büyük önem taşıyor. Aracın arızada yatıyor olması, çok büyük maliyetleri de beraberinde getirirken, çalışanlarımız belediyemizi büyük masraflardan kurtararak çok daha az bir miktara araçlarımızın bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X