Yıldırım’da çocuklar parklarda çok mutlu

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki çocuk parklarında bakım, onarım ve tadilat çalışmaları ile yaz aylarında da çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Yıldırım’da çocuklar parklarda çok mutlu

Yıldırım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda mahallede yer alan çocuk oyun ve dinlenme parklarındaki oyun gruplarını, bank ve masalar ile spor aletlerini revize ederek, yıprananları da yenileri ile değiştirdi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali kentlerdeki hızlı yapılaşmayla birlikte çocukların oyun alanlarının kısıtlandığına dikkat çekerek, “Çocuklarımızın parklarda oynayarak sosyalleşmesini, toplumun bir parçası olmalarını sağlamak için belediye olarak parklar yapmaya ve hasar gören parklardaki ekipmanları ekiplerimizce yenilemeye gayret gösteriyoruz” dedi.

MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ ÇOCUKLAR YAŞATACAK’

Çocukların, bilgisayar ve internet gibi teknolojik araçların bağımlısı haline gelerek sosyalleşmekten uzak bireylere dönüştüğüne dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali “Teknolojinin gelişmesiyle de çocuklar bilgisayar, internet ve akıllı telefonların esiri olarak sokakta oynamaktan koptular. Bisiklete binen, parklarda oynayan çocuk görüntüleri artık yok denecek kadar az” diye konuştu.

Mahalle kültürünün yaşatılmasına önem veren bir yerel yönetim anlayışına sahip olduklarını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Mahalle kültürünün Yıldırım’da yaşatılmasının en önemli kısmını sokaklarda oynayan mutlu çocuklardır. Ekrana bakarak saatler geçiren, asosyal bir nesil olarak yetişmesini önlemek adına çocuk parklarımıza önem veriyor, bakımını yapıyor, yenilerini oluşturuyor ve çocuklarımızın keyifli zaman geçirmelerine olanak tanıyoruz” diyerek görüşlerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X