Yıldırım’da çöp ev operasyonu

Vatandaşların ihbarı üzerine Beyazıt Mahallesi’nde bulunan evden çıkan tonlarca çöp, Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi.

Yıldırım’da çöp ev operasyonu

Mahalle sakinlerinin şikâyeti sonrası 2. Çakan Sokak’taki dairesini yıllarca topladığı çöpler ile doldurduğu tespit edilen N.A.’nın evine giden ekipler, Bursa 3’üncü Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen arama-el koyma kararı ile çöplerden ve kokudan yaşanmaz haldeki haneye girerek temizlik çalışmalarını gerçekleştirdi. Evden çöpler çıkartılırken mahalle sakinleri de yapılan temizlik çalışmaları sonrası büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

‘DUYARLI OLMAK ÖNEMLİ’

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Komşuların ağır koku nedeniyle şikâyette bulunması üzerine mahkeme kararı ile bölgeye giden Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, sahibi tarafından çöp ev haline gelen ve tonlarca atık çıkan evi temizledi.  69 mahalleyi 4 bölgeye ayırdık.  Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde 40 kişilik bir ekip tarafından detaylı olarak mahallelerimiz temizleniyor. Programda bulunan mahallelerin cadde, sokak ve boş arsaları en ince detayına kadar temizlenirken, ilgili bölgeye giren temizlik ekipleri 1 adet araç üstü süpürge makinesi, 1 adet açık kasa araç ile bölgede atıkları da topluyor.

Çevreye ve insanlara zararı olacak konulara titizlikle yaklaştıklarını belirten Başkan Edebali, “İlçemizde temizlik konusunda hassasiyet gösterirken böyle manzaralarla karşılaşıldığında gereken işlemleri ekiplerimizce yerine getiriyoruz. Yıldırım’ın sahibi olan vatandaşlarımızdan bu gibi durumlar karşısında duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X