Yıldırım’da Cumalıkızık Ahududu Şöleni

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali’nin ilk gününde sahnelenen renkli görüntüler Yıldırım’a şölen havası getirdi.

Yıldırım’da Cumalıkızık Ahududu Şöleni

Kültür sanat programları ilçenin sosyal hayatına köklü değişikler getiren Yıldırım Belediyesi, uluslararası bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. 700 yıllık bir geçmişe sahip olan Cumalıkızık’ın en önemli değerlerinden ahududunun adını taşıyan 2. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali, ilk gününde Yıldırımlıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bulgaristan, Makedonya, Karadağ, KKTC’den gelen ekipler ile Yıldırım Belediyesi Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu ve Bursa Rumeli Halk Dansları Topluluğu üyelerinin kortej yürüyüşünden sonra başlayan festivalin ilk akşamında halk oyunları ekipleri Akçağlayan Mahallesi’nde Yıldırımlılarla buluştu.

YILDIRIMLILAR DAVETLİ

Cumalıkızık ahududu festivalinin Yıldırım’daki kültürel değişimin öncü etkinliklerinden biri olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali, kültürel değerlere sahip çıkılması adına önemli bir etkinlik. Güçlü toplum inşa etmenin yolunun, kültürümüze sahip çıkmaktan geçtiğinin bilinciyle, festivalimizin hemşehrilerimiz arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularına katkı koyacağına inanıyorum” diye konuştu. Başkan Edebali festivalin şölen havasında geçmesi temennisinde bulunarak tüm Yıldırımlıları bu önemli etkinliğe katılmaya da davet etti. 2. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali programı kapsamında halk oyunları ekipleri 14 Temmuz Perşembe Bağlaraltı Mahallesi, 15 Temmuz Cuma günü Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde sahne alacak. Festival, 16 Temmuz Cumartesi günü saat 13.30’da Cumalıkızık’ta başlayacak kortej ve saat 16.00’da Sümer Ezgü’nün vereceği konser ile sona erecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X