Yıldırım’da e-belediyecilik yaşamı kolaylaştırıyor

Yıldırım Belediyesi, e-belediyecilik hizmetleriyle vatandaşlara, belediyeye uğramadan ve bulundukları yerden hizmet alma imkânı sunuyor.

Yıldırım’da e-belediyecilik yaşamı kolaylaştırıyor

Yıldırım Belediyesi, bürokratik işlemlerde zaman kaybını önleyen hizmetler ve sunduğu teknolojik olanaklarla vatandaşlara hızlı belediyecilik imkânı sağlıyor. Çağın gelişimlerine de ayak uyduran ve teknolojik olanakları vatandaşların kullanımına sunan Yıldırım’da İOS ve Android işletim sistemlerine sahip kullanıcılar Yıldırım Belediyesi’nin e-vergi sisteminden 13 bin 922 ödeme işlemi gerçekleştirilirken, bin 954 işyeri açma ruhsatı e-ruhsat sistemi üzerinden gerçekleştirildi. Hizmete girdiği günden bu yana ilçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Yıldırım NET ağı ile Emirsultan Meydanı, Yeşil Türbe Meydanı, Cazibe Merkezi 1-2, Cumalıkızık, Mimarsinan Parkı, Mustafa Kemal İlhan Parkı, Bayrak Alanı ve Şehit Komando Caner Çalışkan Meydanı’nda ücretsiz olarak sağlanan internet hizmetinden son 9 ayda 82 bin kullanıcı faydalandı. 

TEKNOLOJİK UYGULAMALAR HIZ KAZANDIRIYOR

Bürokratik işlemlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşların e-belediye uygulamalarıyla zaman konusunda önemli kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Uygulamalarımız hayata kazandırılmadan önce Yıldırımlılar için zahmetli ve zaman kaybına uğramalarına neden olan vergi ödemeleri ve ruhsat başvuru işlemleri internet sitemiz üzerinden yalnızca dakikalar içinde gerçekleşiyor. E-Belediye uygulamamız ile hemşehrilerimizin isteklerini hızlı bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi. Gelişen teknolojiye ayak uyduran uygulamalarıyla Yıldırım Belediyesi’nin ilçe sakinlerinin yanında olmaya devam ettiğini de belirten Başkan Edebali, “Kullanıma sunduğumuz 9 farklı noktadaki ücretsiz internet hizmetimizle bilgi çağından vatandaşlarımızı mahrum bırakmıyoruz. Yıldırımlıların hayatlarını kolaylaştıracak projeleri ilerleyen dönemde de hız kesmeden geliştirerek uygulamaya geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X