Yıldırım’da engeller sevgiyle aşılıyor

Yıldırım Belediyesi Bursa Müzik Akademisi ile birlikte engelli ve ailelerinin katıldığı ‘Engelleri Sevgiyle Aşıyoruz’ programı düzenledi.

Yıldırım’da engeller sevgiyle aşılıyor

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hayatın akışı içerisinde her bir zaman dilimini paylaştığımız engelli kardeşlerimizle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

Yıldırım Belediyesi’nin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan çalışmalara imza attığını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Dezavantajlı gruplar bir toplumdaki en hassas kesimlerdir. Bu gruplar mutlu olduğu zaman toplum daha güçlü, daha mutlu olur. Bunu da ilk önce zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırarak başlamalıyız” diye konuştu. Yıldırım’ın nüfusunun yüzde 13’ünü engellilerin oluşturduğuna işaret eden Başkan Edebali, “Dünya Engelliler Günü’nde tekerlekli sandalye ile 1 günümü geçirerek empati yaptım. Bu vesile ile Yıldırım’a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projemizde engelli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştıracak projelerimizi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı. 

ENGELLİ EĞİTİM VE TİCARET MERKEZİ KURULACAK 

Kentsel dönüşüm hamlesinde dezavantajlı grupları düşünerek çalışmalara yön verdiklerini de belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, kuracakları Engelli Eğitim ve Ticaret Merkezi ile Türkiye’de örnek bir projeye imza atacaklarını söyledi. 

İçerisinde engellilere yönelik eğitim ve ticaretin olacağı merkezde medikal yardımın da yapılacağını ifade eden Başkan Edebali, “Bu merkez sayesinde engelli kardeşlerimiz hayatın içerisinde rahatça yer alacak. Ayrıca önümüzdeki dönemde düzenleyeceğimiz turlarla engelli vatandaşlarımız daha önce gitmedikleri şehirleri gezip görme imkânları bulacak. İnanıyorum ki; engelli dostu şehir Yıldırım’ı, toplumun tüm kesimleri ile el ele vererek gerçekleştireceğiz” diye sözlerini tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X