Yıldırım’da Erguvan Bayramı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’da baharın müjdecisi, sevgi ve hoşgörünün timsali Erguvan Bayramı’na katıldı.

Yıldırım’da Erguvan Bayramı

Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve Kültür Turizm Tanıtma Birliği tarafından 8-10 Mayıs tarihleri arasında çeşitli faaliyetlerle kutlanacak olan Emir Sultan Erguvan Bayramı’nın 600. yılı kutlamalarının açılışı Emir Sultan Meydanı’nda yapıldı. Törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Mustafa Öztürk, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve vatandaşlar katıldı.

“GEÇMİŞİMİZDEN GÜÇ ALIYORUZ”

Tarihi geleceğe taşıyan medeniyet anlayışının bir figürü olan bayramı kutlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “Milletçe tarihte çok büyük sorumluluklar üstlenmiş bir medeniyetin merkezi Yıldırım’da olmaktan dolayı mutluyum. Bu ruhaniyetli şehir hizmet etme imkânına sahip olmaktan dolayı ayrıca bir heyecan ve mutluluk yaşıyorum. Önümüzdeki dönemlerde yeni Yıldırım ve Yeşil Bursa için çok daha güzel projelere imza atacağız. 600 sene önce barış ve hoşgörü medeniyetinin geniş coğrafyalara yayan Emir Sultan hazretlerinin huzurunda bu bayramı kutlamanın manevi huzurunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Medeniyeti geçmişten güç alarak geleceğe taşımanın sorumluluğunu toplum olarak üstlendiklerini ifade eden Müezzinoğlu, “Manevi şahsiyetlerin geçmişte yaptıkları hayırlı işleri kendimize düstur edinerek ülkemizi hak ettiği noktaya taşımalıyız” dedi.

“TEMEL REFERANSIMIZ İNSAN”

Yıldırım Belediyesi olarak, asırlardır kutlanan Erguvan Bayramı’nın tüm insanlığın kardeşlik duygularının pekiştirmesini dileyen Başkan Edebali, “Tasavvufla yoğrulmuş bu topraklarda yaşayan manevi şahsiyetlerin huzurunda bu anlamlı bayramımızı erguvan çiçekleriyle kutluyoruz. kardeşlik duygularının yoğrulduğu bu bayramı, geniş gönül coğrafyamıza ve gelecek nesillere aktarmak” diye konuştu.

Yerel yönetim olarak hizmet anlayışlarında temel referanslarının ‘insan’ olduğuna vurgu yapan Başkan Edebali, “Şehrimizi geçmiş değerlerimiz üzerine inşa ederek geleceğe taşıyoruz. Emir Sultan gibi manevi şahsiyetlerin izinde yürüdükçe şehrimizin ufku daha da genişleyecek. Bu bayram toplumsal kalkınmamıza katkı sağlayarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirecektir” ifadelerini kullandı.

“KARDEŞLİĞİMİZİ DÜNYAYA YAYIYORUZ”

600 senedir Anadolu insanın Emir Sultan Hazretlerinin huzurunda buluşarak kutladığı Erguvan Bayramı’nın başta Bursa olmak üzere tüm insanlık için önemli olduğuna işaret eden Vali Münir Karaloğlu da “Burada adeta Anadolu kardeşliğinin kongresi yapılmaktadır. Bayram her geçen yıl, daha büyük bir ilgiyle ve coşkuyla kutlanıyor. Artan bu ilgi aynı zamanda barışa, kardeşliğe ve dostluğa olan özlemin işaretidir. Anadolu’nun tüm şehirlerinden gelenlerle birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlıyoruz. Manevi şahsiyetlerin coğrafyası Bursa’dan tüm insanlığa yayılan Erguvan Bayramı’nda Emir Sultan Hazretlerinin sevgisiyle burada toplanan herkesin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından semazenler gösteri yaparken, daha sonra erguvan dağıtıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X