Yıldırım’da fırın denetimi

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Bursa Fırıncılar Derneği ile ekmek fırınlarında ortaklaşa incelemelerde bulundu.

Yıldırım’da fırın denetimi

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırınlarda iş yeri açma ruhsatı ile ekmeklerde gramaj ve ölçü ayar denetimi gerçekleştirirken, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ekmeklerin üretim ve depolama alanlarında temizlik incelemelerinde bulundu.

Yapılan denetimlerde, çalışanların iş kıyafetlerinden taban ve tavan temizliğine kadar ekmek üretimi yapılan işletmelerde dikkat edilmesi gereken tüm temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı denetlendi.

Öte yandan zabıta ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında ekmek gramajının yeniden belirlendiğini hatırlatarak, vatandaşların da bilgilenmesi için fiyat-gram tarifelerinin görünür bir noktaya asılması konusunda esnafı uyardı.

Belirlenen eksiklikler hususunda gereken yasal uyarılar esnafa iletilirken, vatandaşların gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmesi için Yıldırım’daki ekmek fırını denetimleri aylık olarak rutin şekilde düzenlenmeye devam edilecek.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ekmeğin gramaj tespiti, iş yeri ruhsatı ve çalışanların kılık kıyafeti ve mekânın temizliği gibi konularda titiz bir çalışma yürütüyoruz. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X