‘Yıldırım’da geleceğe umutla bakılıyor’

Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yıldırım Güvenli Şehir projesi ile güçlü toplumun temelini oluşturan güçlü aile anlayışının pekiştirilmesine yönelik önemli çalışmalara imza atılıyor.

‘Yıldırım’da geleceğe umutla bakılıyor’

İlçede gerçekleştirilen Yıldırım Güvenli Şehir projesi ile toplumun tüm kesimlerine ulaşılarak başta madde bağımlılığına karşı faaliyetler olmak üzere aile eğitimleri ve çocukların okula devamlarını artırılması çalışmaları meyvelerini veriyor. 

Türkiye’de ilk defa Yıldırım Belediyesi’nin öncülüğünde, Bursa Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Yıldırım Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Üsküdar Üniversitesi ve Birlik Vakfı Bursa Şubesi iş birliğinde, ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ sloganıyla başlatılan ve zararlı alışkanlıkların önlenmesini amaçlayan projede 14 bin 450 kişiye ulaşıldı. Ayrıca 365 vaka ile 1420 görüşme gerçekleştirilerek madde bağımlılığına karşı önemli bir aşama kaydedildi. Okula devamı artırma projesi ile anne, baba ve çocuklara eğitimler verilirken, Kozaile Projesi ile öğrencilerin ve ailelerin risk faktörlerine karşı mücadele etme becerisini güçlendirmek amacıyla 6 okulda 295 veliye eğitim verildi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gençlerin ülkenin aydınlık geleceği olduğunun altını çizerek, “Geleceğimizin karartılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Gençlerimizin karşı karşıya olduğu tehlikeleri bertaraf etmek ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için projeler geliştiriyoruz. Bu kapsamda paydaşlarımızla birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ projemizle binlerce gencimize ve ailelerine ulaşarak madde bağımlılığı konusunda bilgilendirmelerde bulunduk” dedi. 

Çocukların okula devamlarını artırmak amacıyla çocuk, aile ve okul üçgeninde uyguladıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, “Yıldırım’da Okula Devamı Artırma Projesi (YODAP) ve Kozaile Projesi ile ailelerimizi bilinçlendirerek çocuklarımızın hem okul hem de aile ve sosyal hayatlarında tam donanımlı olarak yetişmelerine imkan tanıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X