Yıldırım’da geri dönüşüm seferberliği

Yıldırım Belediyesi, açtığı stantlarla ilçe sakinlerini bilinçlendirmeye devam ediyor.

Yıldırım’da geri dönüşüm seferberliği

Daha yeşil bir Yıldırım’ı hayata geçirmek için çalıştıklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Vatandaşlarımızı çevre konusunda bilinçlendirmek için Yıldırım’ın muhtelif yerlerinde stantlar açtık. Bu noktalarda başta geri dönüşüm olmak üzere çevre konularında hemşehrilerimize müzik eşliğinde bilgiler veriyoruz” dedi. Yaklaşan ‘Çevre Haftası’ öncesinde bu çalışmaları özellikle yaptıklarını hatırlatan Edebali, “Çevre konusunda hepimiz şuurlu davranmalıyız. Çevremizi sadece yılın belirli günlerinde değil her zaman korumalıyız” diye konuştu.

Modern dünyanın en önemli meselelerinden birinin ‘bilinçsiz tüketim’ olduğunu, bunun da birçok problemi beraberinde getirdiğini kaydeden Edebali, “Bugün şuursuzca yapılan tüketim dolayısıyla doğal kaynaklarımızın yüzde 60 ile yüzde 80 arasındaki bir kısmı heba ediliyor. Bunun önüne geçmek adına ilçemizde başta atıkların geri dönüşüme kazandırılması için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X