Yıldırım’da günde 560 ton toplanıyor

Yıldırım sokaklarının pırıl pırıl olması için 658 kişilik temizlik ordusu görev yapıyor. Türkiye’nin 52 şehrinden daha kalabalık nüfusun yaşadığı ilçede günde 560 ton çöp toplanıyor.

Yıldırım’da günde 560 ton toplanıyor

Yılda 200 bin tona tekabül eden çöp toplama işini Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 658 kişilik ekibi yapıyor. İlçedeki 69 mahalledeki cadde ve sokaklardan toplanan çöpler dışında geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ise günde ortalama 30 ton atık ülke ekonomisine geri kazandırılıyor. 

ÇEVRE DOSTU VE TEMİZ YILDIRIM

Göreve geldikleri günden itibaren ilçe genelinde temizlikte öncü uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘Dört adet vakumlu süpürge, 70 adet çöp toplama aracı, 1 konteyner yıkama aracı ve 3 adet pazar yeri ve yol yıkama aracı ile insanlarımıza yaşanılabilir bir ortam oluşturmak adına Yıldırım’ı köşe bucak temizliyoruz” dedi. Artan sanayileşme ve plansız yapılaşmanın çevre için modern çağın en önemli tehdit unsurlarından birisi olduğuna da işaret eden Başkan Edebali, “Yıldırım Belediyesi’nin çevre yönetim anlayışı sadece çevreyi korumakla sınırlı değil. En az bu kadar önemsediğimiz bir diğer konu, Yıldırım’a yeni doğal güzellikler kazandırmak, çehresini güzelleştirerek, doğa ile insan arasındaki uyumlu birlikteliği sağlamak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X