Yıldırım’da haşere ile mücadele sürüyor

Yıldırım Belediyesi vatandaşların huzurlu bir yaz geçirmeleri için ilçede aralıksız olarak haşere ilaçlaması yapıyor.

Yıldırım’da haşere ile mücadele sürüyor

Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan haşereyle teknolojinin son imkanlarını kullanarak mücadele eden Yıldırım Belediyesi, ilaçlamada en son sistem olan pülverizatör yöntemini tercih ediyor. Bu teknolojide kullanılan ilaçlar ise Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından onaylanıp tavsiye edilen ilaçlardan oluşuyor. Bir araç ve 5 personel ile yapılan ilaçlama çalışmaları pazar yerleri, çöp konteynerleri başta olmak üzere Yıldırım sınırları içerisinde bulunan bütün mahallelerde yapılıyor. Mahallelerde yapılan günlük ilaçlamaların yanı sıra belirli periyotlarla dere kenarları, su birikintileri, yağmur suyu kanalları, kanal bacaları gibi üreme alanları da ilaçlanıyor.

HALK SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ

Yıldırım Belediyesi olarak, halk sağlığını her şeyin önünde tuttuklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Halkımızın sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisineklere yönelik olarak, mücadelemiz son hızla devam ediyor. Mikropları kolayca üreten ve yayılmasına yol açan haşerelere karşı ilaçlama ekiplerimiz tüm önlemleri alıyor. Halkımız rahat bir nefes alsın diye, imkanlarımızı en yoğun şekilde kullanıyoruz. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X