Yıldırım’da hayvanlar sahiplendiriliyor

Yıldırım Belediyesi tarafından uygulanan ve hayvan severler tarafından büyük beğeniyle karşılanan hayvan sahiplendirme hizmeti devam ediyor.

Yıldırım’da hayvanlar sahiplendiriliyor

Sosyal alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, ilçedeki hayvanları da unutmuyor. Hayvan sahiplendirme kampanyasıyla yüzlerce köpek yeni yuvasına kavuştu. 

Fen İşleri ekipleri Yıldırım sınırları içerisinde sahipsiz hayvanları toplayarak Yıldırım Belediyesi Hayvan Barınağı ve Tedavi Merkezi’ne götürüyor. Burada uzman veterinerler tarafından muayeneden geçirilen ve hem iç hem dış parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanların ayrıca kısırlaştırma işlemleri de tamamlanıyor. Sağlığına kavuşturulan ve kimlik kartları çıkarılan sahipsiz hayvanlar daha sonra ise tamamen ücretsiz bir şekilde sahiplendiriliyor. İki yıllık süre içinde 2 binden fazla hayvan sıcak bir yuvaya kavuşturuldu. 

HEPİMİZ SORUMLULUK SAHİBİYİZ

Yıldırım’ın sakini olarak sokak hayvanlarını da gördüklerini dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İbadethanelere kuşlar için yuvalar yapan, kış aylarında aç kalan hayvanlarını doyurmak için vakıflar kuran bir kültürün mirasçılarıyız. Bu da bize bir sorumluluk yüklüyor” diye konuştu. Her canlı gibi hayvanların da yaşama hakkı olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Toplum olarak mutlu bir yaşam sürdürmek istiyorsak; bunun en önemli esaslarından birisi de hayvan sevgisidir. Bizler de yaptığımız çalışmalarla bu hassas konuda farkındalık oluşturuyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X