Yıldırım’da hedef sürdürülebilir kalite

Yıldırım Belediyesi’nde, ISO 9001/2008 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi ve Dokümantasyon Eğitimini başarı ile tamamlayan personellere sertifikaları verildi.

Yıldırım’da hedef sürdürülebilir kalite

Yıldırım Belediyesi’nde, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ISO 9001/2008 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi ve Dokümantasyon Eğitimi sertifika töreni yapıldı. 

Törene, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, TSE Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman, TSE uzman eğitimcileri Mustafa Ekin ve Necati Karahan, belediye bürokratları ve belediye personelleri katıldı. 

Başkan Edebali sertifika töreninin açılışında yaptığı konuşmada, “Hemşehrilerimizin bizlerden beklentisi, onlara en iyi ve kaliteli hizmetleri sunmamızdır. Yeni Yıldırım olarak büyük hedefler ortaya koyduk. İlçemizin daha yaşanabilir, dayanışma ruhunun öne çıktığı, kültür, sanat, spor gibi alanlarda birçok faaliyetin düzenlendiği bir yer haline gelmesi için çalışıyoruz. Kadın dostu, engelliye destek veren, yaşlılarımızın yanında olan bir anlayışla hizmet veriyoruz. Büyük bir potansiyele sahibiz. Toplumsal çeşitliliğimiz ve kadim medeniyetimizin bütün unsurları ilçemizde mevcut” dedi. 

KALİTE HAYATIN HER ALANINDA OLMALI 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yerel yönetimlerin hizmet yaparken sürekli bir kalite arayışı içerisinde olması gerektiğinin altını çizerken, “Belediyeciliğin bütün hizmet alanlarına baktığınız zaman altyapıdan ulaşıma kadar işin detaylarını inceliyor, içerisinde de kaliteyi arıyoruz. Dünyadaki teknolojik gelişmeler, hizmet eden bütün kurumları hayatın her alanında çok ciddi bir rekabet ortamına zorluyor. Rekabette farkı ortaya koyan da kalitedir. Bizim yapmamız gereken kendi görev alanımızla ilgili kalite normlarına uymak. O nedenle TSE İSO 9001 kalite standartları devreye giriyor. Kaliteyi bir kurum kültürü haline getirmek çok önemlidir” ifadelerini kullandı. 

YILDIRIM BİR İLKİN EŞİĞİNDE

TSE Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman ise, Yıldırım Belediyesi’nin personellerine kalite eğitimi verilmesinin önemine vurgu yaparak, “Kaliteniz yoksa zenginliğin, bilginin anlamı yoktur. Kurumlar için de bu kural böyledir. Kamu kurum ve kuruluşlar vatandaşlara direkt hizmet götürüyor. Belediyede hizmet kaliteli olursa vatandaş memnun olacak ve yaşam kalitesi yükselecek. Yıldırım Belediye Başkanı Sayın İsmail Hakkı Edebali’ye kalite konusundaki hassasiyeti nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi. TSE Bursa İl Koordinatörü Karaman, Yıldırım Belediyesi’nin 5’i bir yerde olarak adlandırılan beş ayrı yönetim sistemi belgesi alacağının da bilgisini vererek, bunun Türkiye’de belediyeler bazında bir ilk olacağını da sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X