Yıldırım’da kanserle savaş büyüyor

Sağlıklı Kadın Mutlu Aileler Projesi ile ücretsiz kanser taramaları gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, kanserle savaşta önemli bir adım daha atıyor.

Yıldırım’da kanserle savaş büyüyor

Kanserle mücadelede erken teşhis ve tedavini önemi doğrultusunda, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM), göğüs, rahim ağzı ve kolorekral kanser taraması, mamografi çekimi, smear ve HPV testi hizmetleri sunan Yıldırım Belediyesi, ilçeye yeni bir merkez daha kazandırıyor.   

 

Yıldırım Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yeni merkezin müjdesini veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kazımkarabekir Mahalle Konağımızın üst katının tamamını ve alt katta bulunan bir odayı gerçekleştireceğimiz protokolle İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne tahsis ederek, Yıldırım’a ikinci bir KETEM kazandıracağız. Modern çağın vebası kansere karşı yürüttüğümüz savaşta, öncelikli hizmet grubumuz olan kadınlarımız ve tüm hemşerilerimizin yanında yer alacağız” dedi.

 

BİR AYDA 567 KADINA TARAMA

Merkezin açıldığı 2015 Mayıs ayından bu yana 13 bin 71 tarama yapıldığını ve tüm vatandaşların kanser taramalarını ücretsiz olarak yaptırabileceklerinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kanserle mücadelede erken teşhis ve periyodik kontroller büyük önem arz ediyor. Şubat ayında 567 hanım kardeşimiz tarama yaptırarak şüphelerini giderdi” ifadelerini kullandı. Özellikle risk grubunda bulunan tüm vatandaşların periyodik olarak kanser taraması yaptırması gerektiğine vurgu yapan Başkan Edebali, “Merkezimizde 30 – 65 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri, 46 – 69 yaş arası kadınlar meme kanseri, 50 – 70 arası kadın ve erkekler de kolerektal kanser taramaları ücretsiz olarak yaptırabilirler. Yapılan bu taramalar sayesinde hemşerilerimizin, varsa erken dönemde kanser hastalığı teşhis edilerek tedavilerinin başlanması ve yaşam kalitesinin arttırılması en büyük hedefimizdir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X