Yıldırım’da kanserle savaş sürüyor

Yıldırım Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) çalışmaları çerçevesinde Yıldırım’da ücretsiz kanser taramaları sürüyor.

Yıldırım’da kanserle savaş sürüyor

 Merkezde 2016 yılında tamamı ücretsiz 15 bin 36 tarama gerçekleştirilirken, 2017’de 15 bin 335 tarama işlemi yapıldı. KETEM’de 2017 yılında da 4 bin 661 serviks kanseri taraması, 4 bin 442 meme kanseri taraması gerçekleştirilerek olası hastalıkların önlenmesi sağlandı. 2018 yılının başlamasıyla da tarama hizmetlerinin sürdürüldüğü KETEM’de ilk dört ayda 5 bin 778 ücretsiz tarama yapılırken, 953 kadın da ulaşım desteği sağlanarak kanser taraması yaptırdı.

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde 30-65 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri, 46-69 yaş arası kadınlar meme kanseri, 50-70 yaş arası kadınlar da kolerektal kanser taramalarını ücretsiz yaptırarak kanser tehditlerinin önüne geçiyor. 

Ücretsiz yapılan kanser taramalarında vatandaşları belediyenin araçlarıyla evlerinden alarak tarama sonrası yine evlerine bıraktıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Özellikle risk grubunu oluşturan 30-65 yaş arası vatandaşlarımızı KETEM’de ücretsiz kanser taraması yaptırmaya bekliyoruz” diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X