Yıldırım`da kentsel dönüşüm 4 mahalleye indirildi

Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşümü halka anlatmak için 150 kişilik ekip kurarak Türkiye`ye bir ilke imza attı. Başkan İsmail Hakkı Edebali, daha evvelki yönetim tarafından belirlenen 7 mahalleyi 4`e indirdiklerini, 5 yılda 10 bin yeni konut yapmayı pla

Yıldırım`da kentsel dönüşüm 4 mahalleye indirildi
Yıldırım Belediyesi Meclisi, eylül ayı olağan toplantısında kentsel dönüşümü görüştü. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Kentsel Tasarım ve Planlama Merkezi inşaatının yapımı ile ilgili ihale sürecinde olduklarını söyledi. 5 bin metrekarelik kapalı alana sahip kentsel dönüşüm ofisi kuracaklarını, arşiv ve aynı zamanda bir stratejik düşünme merkezini de bünyesinde barındıracak merkezin en kısa zamanda inşa edileceğini bildiren Edebali, “Yapacağımız kent maketi ile geçmiş ve gelecekteki sosyal, kültürel ve fiziki çevre şartları arasındaki ilişkiyi vatandaşlara aktaracağız. Yıldırım’daki insanlara mevcut Yıldırım’ın görünüşü ile gelecekteki hali arasında karşılaştırma imkanı sağlayacağız. Yıldırım’ın nasıl daha yaşanılabilir ve yeşil bir kente dönüştüğünü görebilecekler. Yıldırım’da yaşayan 700 bin insanın bu dönüşüme ihtiyaca var. Başka bir seçeneğimiz yok. Toplumsal destek ve bilinci geliştirmek gerekiyor. Yaptığımız bina ve hizmet vereceğimiz kadroyla Türkiye’de bir ilke imza atacağız. 150 teknik personelle bir şehrin geleceğini tasarlayacağız” dedi.

 

“DESTEK VEREN 4 MAHALLEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK”

Daha önce hedeflenen Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Yavuzselim, Çınarönü, Hacıvat ve Şirinevler’i kapsayan 7 mahalledeki 50 bin konutluk kentsel dönüşümün 4 mahallede yapılacağını açıklayan Edebali, “Kentsel dönüşüm ile ilgili yapılanma çalışmalarımızı bir yıl içerisinde tamamlamak istiyoruz. Daha sonra 69 mahallede yapacağımız çalışmalarla vatandaşlarımıza dönüşümün faydalarını aktaracağız. Mahalle mahalle yaptığımız çalışmaların sonunda destek aldığımız 4 mahallemizdeki 10 dairelik kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacağız. Yıldırım’ı geçmişte olduğu gibi bir kez daha yeşil ve yaşanabilir bir kent yapmak için göreve geldik. Yıldırım’ı bir kez daha Türkiye’nin gözbebeği yapmak için yeterli güce sahibiz. Değerli mirasımızı 50 ya da 100 yıl değil, bin yıl korumak için Yıldırım’ı planlamalıyız” diye konuştu.

 

“HEDEFİMİZ İLK 5 YILDA 10 BİN DAİRE”

Edebali, ilk hedeflerinin ilk beş yılda 10 bin adet daire olduğunu söyledi. Edebali, “Toplumsal desteği arkamıza alırsak yapamayacağımız şey yoktur. Planlara vatandaş vakıf olacak. Vatandaş kendi mahallesindeki planını kendisi koruyacak. Dolayısı ile şahıslar ve siyasi partiler değişse dahi bu plana sahip çıkacaklar” dedi.

 

CHP Grup Sözcüsü Şerafettin Atalay, yapılan sunumu çok beğendiğini ifade ederek, “Böyle düşündüğünüz sürece sizin grup olarak hep yanınızda olacağız. Güzel bir plan ve iyi bir şuyulandırma ile bunun hayata geçmemesi mümkün değil. Bu anlattıklarınızın yüzde 20’sini yapın, tarihe geçersiniz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X