Yıldırım’da kesintisiz temizlik

Yıldırım Belediyesi, ilçede çöp sıkıntısı yaşanmaması ve sokaklarının pırıl pırıl olması için 668 kişilik temizlik ordusu görev yapıyor.

Yıldırım’da kesintisiz temizlik

Türkiye’nin 52 şehrinden daha kalabalık nüfusun yaşadığı Yıldırım’da günde 560 ton çöp toplanıyor.

Yılda 200 bin tona tekabül eden çöp toplama işini Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 668 kişilik ekibi yapıyor.

İlçedeki 69 mahalledeki cadde ve sokaklardan toplanan çöpler dışında geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ise günde ortalama 30 ton atık ülke ekonomisine geri kazandırılıyor.

Haftanın her günü aralıksız gerçekleştirilen çöp toplama çalışmaları ile Yıldırım’da adeta temizlik harekatı yapılıyor. Öte yandan 69 mahalleyi 2 bölgeye ve 4 kısıma ayıran Yıldırım Belediyesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde 40 kişilik bir ekip tarafından detaylı olarak temizleniyor.

Programda bulunan mahallelerin cadde, sokak ve boş arsaları en ince detayına kadar temizlenirken, ilgili bölgeye giren temizlik ekipleri 1 adet araç üstü süpürge makinesi, 1 adet açık kasa araç ile bölgede atıkları da topluyor.

Haftanın her günü mahalle içindeki caddeler ve cadde büyüklüğündeki sokaklar rutin olarak temizlenen Yıldırım’da yeni başlatılan bu proje ile Yıldırım’da pis alan kalmaması hedefleniyor.

Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Araç Takip Sistemi ile temizlik araçları uydu üzerinden izlenerek ilçedeki temizlik çalışmaları büyük bir titizlikle takip ediliyor.

Sistemi geliştirme ve uygulama alanıyla Bursa’da rakipsiz konumda olan Yıldırım Belediyesi, Araç Takip Sistemi sayesinde; 69 adet çöp kamyonu, 1 adet çöp konteyneri yıkama aracı, 7 adet yol süpürme aracı, 15 adet açık kasa kamyon, 3 adet arazöz, 1 adet yol yıkama aracı, 3 adet kanal kazıyıcı yükleyici (loder) ve 1 adet pick-up olmak üzere toplamda 90 adet aracı izleyerek temizlik çalışmalarının aksatılmadan yürütülmesini sağlıyor.

KÖŞE BUCAK TEMİZLİK

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘İnsanlarımıza yaşanılabilir bir ortam oluşturmak adına Yıldırım’ı köşe bucak temizliyoruz. Sokaklar, caddeler şehirlerin vitrini ve aynalarıdır. Bu bilinçle çalışan ekiplerimiz yalnızca sokakları süpürmekle kalmıyor, kaldırımları da yıkıyor. Bunların haricinde yine, kullanılan pazar yerleri ve çöp konteynerleri de düzenli olarak ilaçlı suyla yıkanıyor. Bu noktalarda yaptığımız çalışmalar halk sağlığına doğrudan katkısı olacak çalışmalardır. Belediye olarak bir yandan projelerimizi sürdürürken bir yandan da şehrimizi temiz tutmaya özen gösteriyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X