Yıldırım’da metruk binalar yıkılıyor

Yıldırım’ın daha yaşanabilir ve daha güvenli bir ilçe olması için çalışmalarının sürdüğünü belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, güvenlik sıkıntısı doğuran metruk binaların yıkımına devam ettiklerini söyledi.

Yıldırım’da metruk binalar yıkılıyor

Davutkadı Mahallesi’nde bulunan ve madde bağımlılarının uğrak yeri haline gelen metruk binanın Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yerle bir edildiğinin bilgisini veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın daha güvenli bir şehir olması adına adım atarak, çevreye sıkıntı oluşturan kullanılamaz durumda olan binaları yıkıyoruz. Madde bağımlılığı sorunu ile mücadelede kentsel dönüşümün her zaman çok önemli bir proje olduğunu anlattık. Çalışmalarımızla hem o bölgemizin güvenliğini sağlamış oluyor hem de madde bağımlılarının mesken tuttuğu mekânları ortadan kaldırarak mücadelemizi de sürdürüyoruz” dedi.

Geleceğe emin adımlarla yürüyen ‘Yeni Yıldırım’ hedefine ulaşmak için projeler ürettiklerini vurgulayan Edebali, “İlçemizi daha iyi noktalara taşıyacak olan kuşkusuz gençlerimizdir. Bu nedenle de onların daha güvenli bir şehirde daha sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri en önemli amacımızdır. Metruk binaların yıkılması da bu anlamda gençlerimizin geleceğin mimarı olabilmesi açısından büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Şehir estetiğini bozan yapıları yıkmaya devam edeceklerinin altını çizen Edebali, “Çevre için olumsuz görüntü oluşturan, orada yaşayan hemşehrilerimizin güvenliğini tehdit eden binalara karşı gerekeni yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu kapsamda çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X