Yıldırım’da öğrenmenin önünde engel yok

Engellilere yönelik pozitif ayrımcılık içeren sosyal belediyecilik çalışmalarıyla adından söz ettiren Yıldırım Belediyesi, ‘Engelsiz Mutfak’ projesiyle engellileri meslek sahibi yaparken sosyalleşmelerini de sağlıyor.

Yıldırım’da öğrenmenin önünde engel yok

Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına başlayan ve ilk dönemde 30 kursiyerin eğitim aldığı ‘Engelsiz Mutfak’, bu dönemde de 80 engelli vatandaşın sosyal hayata katılarak meslek sahibi olmalarını sağlayacak. Aşçılık eğitimi kursu süresince alanında uzman eğitmenler, engellilere poğaça, baklava, börek ve pasta yapımının öğretecekler. 

ENGELLİLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

 Engellilerin sosyal hayatta hak ettikleri değeri görmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Engellilerimizin hayata kazandırılması için sosyal projeler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Onları dört duvar arasından çıkarıp hayatın vazgeçilmez unsurları olmaları konusunda teşvik ediyoruz. Yapacakları kurs çalışmalarıyla ne kadar başarılı olduklarını gösterecekler. Bizlerin üzerine düşen de kendimizi engelli kardeşlerimizin yerine koyarak yaşam içerisinde karşılarına yeni engel çıkaracak durumlarda kaçınmak olmalı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X