Yıldırım’da örnek barınak

Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi, ocak ayından itibaren son 8 aylık dönemde 3 bin 434 hayvanı tedavi ederken, sokaklardan 2 bin 376 hayvan topladı ve bunlardan 549’una sıcak yuva buldu.

Yıldırım’da örnek barınak

Rehabilitasyon merkezine alınan sahipsiz sokak hayvanları burada uzman veterinerler tarafından muayeneden geçiriliyor. İç, dış, parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanların ayrıca kısırlaştırma işlemleri de tamamlanıyor. Barınakta yapılan bütün işlemlerin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre yapıldığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, hayvanların da yaşama hakkı bulunduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizerek, “Hayatın içerisinde yer alan tüm canlılara saygı göstermeliyiz. Özellikle sokak hayvanlarının yaşama haklarına sahip çıkarak, bizden şefkat bekleyen hayvanları korumalıyız” diye konuştu.

HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYORUZ

Sahiplendikten sonra bakılamayan hayvanların sokaklara bırakılmasının üzücü olduğunu da dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bir anlık hevesle sahiplenilen hayvanlar bakımları ihmal edilerek sokaklarda başıboş yaşamaya terk ediliyorlar. Biz de yönetim anlayışımız gereği kaderine terk edilen sokak hayvanlarının tedavisi, barınması ve sahiplendirilmesi çalışmalarımıza aksatmadan devam ediyoruz” şeklinde görüşlerini belirtti. Toplum olarak mutlu olmanın hayvan sevgisinden geçtiğine dikkat çeken Başkan Edebali, “Bizler de bu doğrultuda yaptığımız çalışmalarla bu hassas konuda farkındalık oluşturarak, toplumun tüm kesimlerine yayıyoruz” diye konuştu.

Her türlü aşısı ve bakımı yapılmış yavru ya da yetişkin hayvanları tamamen ücretsiz olarak sahiplenmek isteyen hayvanseverler Cumalıkızık Mahallesi’ndeki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nden bilgi alabilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X