Yıldırım’da Ramazan bereketi

Ramazan ayının manevi ikliminin yanında, kültürel ve sanatsal etkinliklerle coşku içerisinde yaşanması adına Bayrak Meydanı’nı Yıldırımlıların uğrak yeri haline getiren Yıldırım Belediyesi, YIL-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerini, El emeği ve

Yıldırım’da Ramazan bereketi

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bayrak Meydanı’nda oluşturduğumuz Ramazan Sokağı’mızdaki El Emeği ve Yöresel Ürünler Çarşımızda YIL-MEK bünyesinde eğitim gören kursiyerlerimiz kültürümüze ait olan, taklit olmayan ve geleneksel el sanatlarımızı burada sergiliyor” dedi.  

Cam üflemeden ahşap yakmaya, ebrudan hat ve tezhibe, iğne oyasından web tasarımına kadar 80 farklı dal, 44 merkez ve 210 sınıfta eğitim veren YIL-MEK ile 2016-2017 eğitim yılında 12 bin 670 kursiyerin meslek sahibi olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Renklerin suyla buluşması ebru sanatından ahşap yakmaya, takı tasarımdan hat sanatına kadar birçok dalda kursiyerlerimizin el emeği ürünleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünlerini Bayrak Meydanı’nda oluşturduğumuz El Emeği ve Yöresel Ürünler Çarşısı’nda sergileyerek kazanç sağlamalarına olanak tanıyoruz. Meslek edindirme kurslarımızda kursiyerlerimize yalnızca sertifika vermekle kalmıyor, bunun yanında ürünlerini sergileyebilecekleri alanlar oluşturarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X