Yıldırım’da Ramazan bereketi paylaştıkça artacak

‘Yıldırım Sosyal Kart’ uygulaması ile binlerce ailenin yüzü gülüyor.

Yıldırım’da Ramazan bereketi paylaştıkça artacak

Hayata geçirdiği ‘Yıldırım Sosyal Kart’ uygulamasıyla binlerce ailenin yüzünü güldüren Yıldırım Belediyesi, 2014 yılının mart ayından bugüne kadar 36 bin 245’i geride kalan Ramazan aylarında olmak üzere, anlaşmalı market zincirlerinde geçerli olan 65 bin 27 adet ‘Yıldırım Sosyal Kart’ı ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından tespit edilen ihtiyaç sahipleri, sosyal kart ile alışverişte dilediği gıda ürünü alabiliyor.

‘Yıldırım’da Hayat Paylaşımla Güzel’ sloganıyla hizmetlerini sürdüren Paylaşım Atölyesi’nde de 3 bin 706’sı Ramazan ve Kurban bayramları öncesi olmak üzere 12 bin 281 kişiye giysi desteği sağlanırken, bin 159 ev eşyası da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 

“GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYORUZ” 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Sosyal Kart sayesinde vatandaşların, kolideki erzakla yetinmek yerine anlaşmalı marketlerde ihtiyaç duyduğu ürüne ve kendi tercihine göre alışverişini yapabildiğini söyledi.

Edebali, “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzde ayakkabı mağazası, giysi mağazası, elektronik eşya mağazası ve mobilya mağazası yer alıyor. İhtiyaç havuzundan tespiti yapılan vatandaşlarımız da kendi gereksinimini karşılıyor. Dayanışma ruhuyla gönül köprülerini kuracak yardımlaşmayı gerçekleştiriyoruz” dedi. 

“RAMAZAN’DA SEFERBER OLACAĞIZ”

Yaklaşan Ramazan ayının yardımlaşmalar için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Edebali, “Ramazan, rahmetin, bereketin, kaynaşmanın, dayanışmanın iklimidir. Paylaşma duygularının artırılması, yardım isteyen insanların ihtiyacını anlamak için Ramazan önemlidir.

Bu kapsamda biz de ihtiyaç sahibi insanlarımız için seferber olacağız. Hemşehrilerimiz Millet Mahallesi’ndeki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurabilir, sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilir, 444 16 02 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirler.

Ramazan ayını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın buruk geçirmemeleri için, dayanışmanın ve yardımlaşmanın doruğa ulaşacağı günlerde kendilerine destek olmaya devam edeceğiz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X