Yıldırım’da toplu sözleşme sevinci

Yıldırım Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Yıldırım’da toplu sözleşme sevinci

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin, Hizmet-İş Sendikası Yıldırım Belediyesi Baş Temsilcisi Mustafa Kılıç, Yerelsen Uzmanı Hasan Tenlik, Yıldırım Belediyesi bürokratları ve işçiler katıldı. Göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışanların haklarının korunması konusunda çok hassas davrandıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İşçilerimizin haklarını korumak, refah seviyelerini yükselterek daha rahat bir ortamda çalışmalarını sağlamak adına imzaladığımız toplu iş sözleşmesi başta çalışanlarımız olmak üzere hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi’nde çalışan işçilerin geçmiş dönemlerde yaşadıkları sıkıntılı süreci çözerek haklarını iyileştirmeye devam ettiklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yaptığımız sözleşme neticesinde işçilerimizin 2016-2018 yılları arasında birleştirilmiş sosyal yardım ve yevmiye ücretlerinde yıllık ortalama yüzde 13,5’luk bir iyileştirilme yapılacak” şeklinde konuştu. Hizmet-iş Sendikası Genel Başkanvekili Hüseyin Öz ise Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin çalışanlarının haklarını korumasını memnuniyetle takip ettiklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X