Yıldırım’da uyuşturucuyu reddeden toplum hedefliyoruz

Uyuşturucuya karşı uluslararası alanda mücadele eden 7 ülkeden 48 gençle biraraya gelen Başkan Edebali, “Yıldırım’da uyuşturucu illetini reddeden toplumsal refleksi geliştirmek istiyoruz” dedi.

Yıldırım’da uyuşturucuyu reddeden toplum hedefliyoruz

SEYİT GÜNDOĞAN

Gençlerde uyuşturucu kullanımını önlemek amacıyla E-Gençlik Derneği tarafından hayata geçirilen ‘Bağımsız Yaşam Projesi’ kapsamında; Bulgaristan, İtalya, Letonya, Macaristan, Malta ver Romanya’dan Türkiye’ye gelen 48 gönüllü genç, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile biraraya geldi. Uyuşturucu kullanımına karşı 10 gündür Bursa’da çeşitli çalışmalar yapan 7 ülkeden 48 gönüllü genç Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi ziyaret etti.

“TOPLUMSAL REFLEKSİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Gençleri meclis salonunda ağırlayan Edebali, madde bağımlılığının yalnızca çocukları ve gençleri değil, tüm insanlığı ilgilendiren büyük bir sorun olduğunu söyledi. Gençlere, Yıldırım’da madde bağımlılığı sorununa karşı hayata geçirdikleri projeleri anlatan Edebali, “Hollanda’da belirli yerlerde madde kullanımı serbest; ancak gençler asla kullanmıyorlar. Çünkü orada toplumsal bilinç gelişmiş. Çocukların ciddi bir refleksi var. Bizim de kendi ilçemizde de böylesi bir refleks geliştirmek istiyoruz. İlçemizde 0-24 yaş arası 250 bin nüfus var. Bizler de bu nüfusu madde bağımlılığı sorunundan uzak tutabilmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Madde bağımlılığı sadece gençlerin değil bütün insanlığın sorunudur. Dünyanın en önemli sorunlarından bir tanesi de kuşaklar arasındaki hayata bakış farkı. Gençlere yönelik madde bağımlılığı mücadelesinin ortak yürütmek zorundayız. Biz de yerel yönetimler olarak ilçemizdeki genç nüfus kitlemize yönelik projeler geliştirdik ve daha büyük projeleri de hayata geçireceğiz” diye konuştu. 

“UYUŞTURUCU KULLANIMI YÜZDE 400 ARTTI”

E-Gençlik Derneği Başkanı Kemal Uysal da, projenin hedefleri hakkında bilgi verdi. Dünyada madde bağımlılığı iler ilgili ciddi bir savaş olduğunu ve Türkiye’de de bu konuda önemli adım atıldığını söyledi. Türkiye’de uyuşturucu kullanımının yüzde 400 artarak yüzde 2’lere çıktığını hatırlatan Uysal, “Projemizle, sağlıklı nesillerin gelişimi ve yetişmesini destekleyecek ve toplumsal bir yaraya parmak basarken, gençlerin hayallerinin kararmasına engel adımlar atılmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X