Yıldırım’da yeşil alan miktarı artıyor

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki oyun ve dinlenme parklarının sayısını çoğalttı.

Yıldırım’da yeşil alan miktarı artıyor

Yıldırım’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıran belediye, son 17 ayda 7 adet yeni parkı daha tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Yeni parkların hizmete girdiği mahalleler ise 75. Yıl, Değirmenönü, Millet, Beyazıt, Mimarsinan ve Esenevler. Yeni yapılan bu parklarla birlikte Yıldırım’daki çocuk oyun parkı sayısı 258’e, dinlenme parkı sayısı ise 77’ye yükseldi. Eski parklar da yenilenerek, vatandaşlara dinlenme imkanı sunuluyor. Düzenli olarak yapılan peyzaj çalışmaları ile yılın büyük bölümünü yeşilin en güzel tonları ile buluşturan parklar spor, dinlenme ve çeşitli faaliyetler yapmaya imkan tanıyor.

İlçede 69 mahalle olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ın nefes almasını sağlayacak çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Kentsel dönüşüm sayesinde sosyal alanların ilçeye artı değer katacağının altını çizen Edebali, “Mutlu insan ve sağlıklı şehir felsefemizin omurgasını oluşturan kentsel dönüşüm çalışmalarımızda da sık sık vurgu yaptığımız ‘Yeşil Yıldırım’ı hemşerilerimizle güç birliği içerisinde tekrar inşa ediyoruz. Talep edilen nokta eğer uygunsa oraya park yapıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X