Yıldırımda yetimler sahipsiz değil

Yıldırım Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Bursa İnsani Yardım Derneği (İHH) Bursa Şubesi tarafından yetim öğrencilere yönelik sosyal sorumluluk kapsamında önemli bir proto

Yıldırımda yetimler sahipsiz değil

Sosyal belediyecilik alanında önemli atılımlar yapan Yıldırım Belediyesi, dezavantajlı gruplar arasında yer alan yetim öğrencilerin eğitim ve sosyal alanlarda hayata katılması amacıyla imzalanan protokol törenine ev sahipliği yaptı. Protokole Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, İl Aile Sosyal Politikalar Müdürü Şevket Barça, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Altuntaş ve İHH Bursa Başkanı Hüseyin Kaptan imza attı. Kamu ve özel kurumlar olarak yaz aylarında, yetimlere şefkat eli uzatacak önemli bir iş birliğini hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Edebali, proje paydaşlarına teşekkür etti.

İmzalanan protokol gereği yetim öğrencilere yönelik yaz döneminde önemli projeleri hayata geçireceklerini aktaran Edebali, “Çocuklarımızın başarılı ve sağlıklı bir eğitim almalarına katkı sağlayacak bir yaz okulu düzenleyeceğiz. Bu sayede yetimlerimizin topluma uyumlarını kolaylaştırarak, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Yaz okulunda verilecek eğitimler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Edebali, “Yaz tatili boyunca yetim öğrencilerimizin çeşitli alanlarda becerilerini geliştirmek üzere drama, müzik, resim, spor, edebiyat, gezi ve tasarım alanlarında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Yetimlerimizi himaye ederek sevgiyle geleceğe hazırlama yolunda bu önemli projenin tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ise yaz tatilinde hayata geçirilecek projenin yetim öğrenciler adına çok önemli olduğunu söyleyerek, “Başta Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali olmak üzere projede ortak olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Aile Sosyal Politikalar Müdürü Şevket Barça ise proje sayesinde yetim çocukların hayata kazandırılmasında önemli bir adım olacağını söyledi.

Yetimler için bugüne kadar birçok projeye imza attıklarını dile getiren İHH Bursa Başkanı Hüseyin Kaptan da, “Yaz döneminde yetim çocuklarımız önemli kazanımlar elde edecekler. Diğer projelerde olduğu gibi bu sosyal sorumluluk projesinde de yanımızda yer alan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X