Yıldırım’daki parklara kışa özel bakım

Yıldırım Belediyesi, gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemeleriyle de ilçenin güzelliğine güzellik katıyor.

Yıldırım’daki parklara kışa özel bakım

Kötü görünüme sebep olan alanları düzenleyerek Yıldırım’a birbirinden güzel park ve dinlenme alanları kazandıran Yıldırım Belediyesi, görsel güzelliğe yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Bu çerçevede her mevsime uygun çiçekler ilçeye ayrı bir güzellik katıyor. Yıldırım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, içinde bulunduğumuz kış mevsimine karşı ağaç ve çim alanlarında dip açımı, gübreleme ve deforme olan ağaçların yenilenmesi ile parkların temizliğini gerçekleştirerek hem ağaçlar ve bitkileri koruma altına alıyor hem de yapılan budama çalışmaları ile ağaçların sağlıklı kalmasını sağlıyor.

Çevre dostu şehir vurgusu

Çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla ilçeye estetik bir kimlik kazandırdıklarının bilgisini veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kışlık çiçeklendirme çalışmalarının da devam ettiği söyledi. Yıldırım’ın sürdürülebilir çevre eylemi projesi kapsamında mevcut park ve bahçelerin bakımlarının belirli aralıkla yapıldığını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Vatandaşlarımızın mahallerde rahat nefes alabildikleri, günlük yaşamın stresinden uzaklaştıkları, çocuklarımızın oyun oynayabildiği park ve bahçelerimizin bakımlarını aksatmadan devam ettiriyoruz” dedi.

Sosyal yaşam kalitesine katkı

Yıldırım’ın yeşil ve güzel bir şehir olabilmesi için Yıldırım Belediyesi olarak her fırsatta yaptıkları çalışmalarla çevreye verdikleri önemi gösterdiklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın sosyal alanda yaşam kalitesini artırabilmek adına başta Park ve Bahçeler Müdürlüğü olmak üzere çevreye duyarlı hizmetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu. Kentsel dönüşüm projesi içerisinde yer alan ‘Yeşil Yıldırım’ hedefini gerçekleştirmek adına ağaçlandırma çalışmalarına da yakın bir zamanda başlayacaklarını ifade eden Başkan Edebali, “Yıldırımlı hemşehrilerimizle güç birliği içerisinde yeşil ve yaşanabilir Yıldırım’ı inşa ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X